Analys av ett mord (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2009-03-19
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
The Interpretation of Murder
Dimensioner
179 x 109 x 23 mm
Vikt
203 g
SAB
Hce
ISBN
9789186067229
Analys av ett mord (pocket)

Analys av ett mord

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2009-03-19

Slutsåld

Året är 1909 och i New York sker stora förändringar. Broarna som ska koppla Manhattan till fastlandet byggs och den ena skyskrapan efter den andra bildar den utmärkande silhuetten. Men förändringens vindar blåser inte bara på det fysiska planet. Från Österrike kommer Sigmund Freud med banbrytande idéer om det mänskliga psyket.

En ung societetskvinna mördas mycket utstuderat och grymt. Sedan attackeras ännu en kvinna, Nora, men hon överlever. Nora är dock till ytterst lite hjälp i jakten på förövaren, hon har nämligen förlorat minnet. Kan Freuds kontroversiella metoder användas för att hjälpa henne att minnas, kan hans teorier tillämpas i en mordutredning? Kan man analysera ett mord?

Jed Rubenfeld är professor i juridik och mycket intresserad av Freud. Hans debutroman, Analys av ett mord, bygger på en verklig händelse när Freud för första och enda gången besökte New York. Boken utsågs av Richard & Judy till Best Read of the Year 2007.

En stimulerande och fascinerande deckare.
Svenska Dagbladet

Stilsäker debutroman. En perfekt bladvändare i yppersta deckarklass.
Sigtunabygden

Rubenfeld är mycket påläst och beskrivningen av the big apple är livfull, underhållande och späckad med intressanta historiska fakta. Till detta kan läggas att personteckningen är god, och romanen välskriven.
Jury

Något alldeles extraordinärt.
Falu Kuriren

Hans originalitet och breda intressen gör Analys av ett mord till roande läsning.
Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Analys av ett mord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lite av en besvikelse
    C, 6 juli 2009

    Kunde ha varit så mycket bättre. Boken känns som om den bara är skriven för män. Deckargåtan är konstig och slutet lämnar flera frågor osvarade. Tycks onödigt tillkrånglat. Synd för han skriver bra och berättar mycket spännande om ett New York för 100 år sedan. Jag hade gärna sett foton på en del av det han skriver om.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Analys av ett mord