Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Cecilia Lund (del 1)
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2009-07-15
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
175 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789186067564
Bedragen (pocket)

Bedragen

(85 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-07-15
54
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?

En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Bedragen är den första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Bedragen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Älskade den!
  Ida B, 12 juli 2016

  Började på en gång längta efter bok nr.2! Så lättad över att det finns så många böcker i den här serien, för då kommer det ta en lång tid innan dom är utlästa haha. Rekommenderar starkt!

 2. Jag är fast!
  Gullinina, 19 maj 2016

  En bok som var lätt att ta till sig och hänga med i, på samma gång hände det väldigt mycket i den här familjen och stackars Cecilia la mycket ansvar på sig själv. Hon får så många motgångar under den här boken och så lite medflyt. Hon jobbar också natt då hon ska få allt gjort och samtidigt vara en bra mamma.

  Cecilia är en kvinna som är mamma åt en ganska stor familjen och samtidigt tröttnat på vardagen, när det rubbas ordentligt är det försent för att ångra sig. Det är inte alltid förändring är till det bättre

 3. Det går bara inte
  Emilia P, 15 oktober 2014

  Jag kan inte komma igenom denna boken, jag börjar läsa men kommer aldrig någon vart. Helt enkelt inte i min smak. Jag har försökt läsa andra böcker av Katerina Janouch och det kan ju vara så att just hennes stil inte tilltalar mina läsögon.

 4. Mångfacetterad relationsroman
  Anni, 8 april 2013

  Efter att ha läst Tigerkvinnan, ville jag börja från början i serien om barnmorskan Cecilia Lund. "Bedragen" var än bättre. Författarinnan håller givetvis på sin feministiska inställning, men tack vare att hon lyckas skriva mångfacetterat och engagerande så förtar det ändå inte läsupplevelsen. Det är intressant att läsa från en helt annan utgångspunkt än sin egen, då man får en slags förklaring till en människosyn som tar allt större plats i samhället. Man behöver dock inte på något sätt dela... Läs hela recensionen

 5. läsvärd
  Anna. T, 7 januari 2011

  Detta är enligt min smak en typ må-bra bok/chicklit, det är en bok som handlar om mest vardagliga ting förutom en sak.
  Den är lättläst och trevlig.
  Rekommenderar den till dej som vill ha en bok som är lättläst och om man fly omvärlden lite och se att det finns andra som har det mkt värre än en själv.
  Kan hålla med om att den var lite seg men inte så seg att man ville lägga ifrån sig boken helt, jag ville hela tiden veta om Cecilia och hennes familj. Jag kom lätt över den delen av ... Läs hela recensionen

 6. Bedragen
  Kakan, 12 september 2010

  Barnmorska nattetid, 4 barnsmamma och fru på dagtid - Cecilia Lund har det hon står i. Cecilia älskar sitt jobb, sin familj, sin man och omvärlden är duktig på att berätta hur lyckligt lottad hon är som har allt och lite till. Cecilia själv är inte är lika införstådd i detta tills den dag allt brister.

  Under en middag en höstig eftermiddag ringer det plötsligt på dörren, en man presenterar sig som son till hennes man John, verkligheten blir overklig.

  Några dagar senare står ... Läs hela recensionen

 7. Lättläst
  EW, 14 februari 2010

  Tillhör väl inte den bästa litteraturen, men lättläst och underhållande vid tillfällen när man inte behöver vara så väldigt skärpt. Tror inte det är en bok killar gillar att läsa.

 8. Sträckläsning
  maek, 10 augusti 2009

  Älskar det vardagliga i barnmorskan Cecilia Lunds liv! Riktigt spännande utan blod och våld.
  Boken känns nära och uppriktig. Längtar efter uppföljaren!

 9. En orgie i förlossningsscener
  Susanne, 4 augusti 2009

  Förstår inte riktigt hur och varför författaren ansåg att alla dessa förlossningsscener i bokens första hälft skulle hjälpa till att föra handligen framåt? Jag funderade på om jag skulle ge upp efter den femtielfte detaljerade förlossningen som inte på något vis hjälpte mig att öka förståelsen för huvudpersonen, men jag höll ut - och boken blir faktiskt bättre, även om jag egentligen borde ha struntat i att läsa slutet och hittat på ett eget bättre själv.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Bedragen