The Heroin diaries : spillror ur ett rockstjärneliv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2009-08-12
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Erik Thompson
Originaltitel
The Heroin diaries - A Year in a life of a shattered rocksta
Dimensioner
179 x 110 x 31 mm
Vikt
300 g
SAB
Ijz Sixx, Nikki
ISBN
9789186067700
The Heroin diaries : spillror ur ett rockstjärneliv (pocket)

The Heroin diaries : spillror ur ett rockstjärneliv

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-08-12

Slutsåld

I en av de mest unika missbruksbiografierna som någonsin publicerats delar Mötley Crües ledare Nikki Sixx med sig av sina fängslande dagboksanteckningar. Då Mötley Crüe var som störst och befann sig på toppen av deras karriär, fanns det ingen drog som Nikki Sixx tvekade att använda. Han befann sig dagar i sträck i en kokain och heroinbaserad dimma och han upplevde "toppar" som var toppen och dalar som drog honom ända ner till botten. Under dessa år så skrev han flitigt och öppenhjärtigt dagbok som avslöjar stunder av eufori och glädje men också om stunder av paranoia och ångest. Vi får följa Nikkis fullständigt fängslande och gripande dagbok under de år då han föll till den absoluta botten - för att fatta det tappra beslutet att resa sig upp och börja leva igen.

Dagboken kompletteras med nyskrivna träffande kommentarer från dem som var där samt från Nikki Sixx själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av The Heroin diaries : spillror ur ett rockstjärneliv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spillror ur ett rockstjärneliv...
  E, 29 januari 2014

  Rubriken och undertexten på själva boken beskriver Nikki Sixx's The Heroin Diaries på pricken, för det är just det den innehåller - spillror av en rockstjärna.
  I boken får vi följa med längst memory lane tillsammans med huvudpersonen Nikki, bland hans anteckningar och dagböcker, men även synpunkter och minnen från hans närmaste.
  Nikki börjar boken med orden "... Men alkohol, LSD och kokain... Det var bara småförälskelser. Heroin däremot, det var äkta kärlek." och de orden sätter prägeln på den resa vi får följa med på.

 2. Sikki
  ejobe, 9 november 2012

  Mötley Crüe var ett av världens mest kända band under 80-talet. Bandets basist Nikki Sixx är en av många rockstjärnor som fastnat i drogträsket. Nikki valde att föra dagbok under en tid där man får följa honom dag för dag när han är ute på turné, går på strippklubbar och när han drar sig tillbaka för att injicera heroin eller snorta kokain. De flesta i bandet brukade snorta koks, men det var endast Nikki som föll så djupt i sitt missbruk att han började använda och bli beroende av heroin. Läs hela recensionen

 3. En tänkvärd bok
  ilenna, 18 april 2011

  Jag hade inte lyssnat på Motley crue innan men kom ändå över den här boken, och jag blev positivt överraskad. Man får följa Nikki Sixx under några år genom hans dagboksanteckningar, vilket gör att det blir en väldigt naken och innerlig bok. Man får både skratta och gråta, och efter bara några sidor så känner man verkligen med den här förvirrade killen och hoppas att han ska kunna ordna upp sitt kaotiska liv.
  Genom att läsa dom här sidorna så får man en inblick i hur rockstjärnors vardag ... Läs hela recensionen

 4. En bra bok om en liten pojke
  Lena Åslund, 28 mars 2010

  En bok som beskriver ett rockstjärneliv i kaos. Boken är mer berättande än The Dirt, och man får en djupare känsla för människorna i och omkring Mötley Crue. Den genomgående känslan i boken är att det är en liten, liten tonåring med alldeles för mycket pengar som inte vet hur han ska hantera varken kändisskapet eller de frestelser som följer med det. Inte heller missbruket, som är kraftigt, får den sjaskiga stämpel som den borde ha haft, men mycket beror nog på att Nikki beskriver det med en ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om The Heroin diaries : spillror ur ett rock...