Att tänka smärtan (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Södertörn Academic Studies (del 41)
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2009-10-12
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
227 x 154 x 20 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789186069063
Att tänka smärtan (häftad)

Att tänka smärtan

Häftad,  Svenska, 2009-10-12
249
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Smärta är ett fenomen som alla är bekanta med. Smärtan har många ansikten. Kulturen arbetar ständigt med att uppfinna tekniker för att undvika och lindra smärtan, men den förblir en livets ofrånkomliga följeslagare.

Inom medicinen finns en omfattande litteratur och forskning om smärta och smärtlindring. Men hur kan vi beskriva smärtan som filosofiskt och kulturellt fenomen? Vad är smärta, och vad är det att erfara smärta? Boken samlar nyskrivna bidrag från svenska och utländska forskare inom filosofi, litteratur och teologi, som alla på olika sätt och utifrån olika utgångspunkter reflekterar över detta på samma gång mest påtagliga och undflyende fenomen. Den avslutas med den tyske författaren Ernst Jüngers berömda essä från 1934 Om smärtan, som för första gången översatts i sin helhet till svenska.

Sammantaget vill boken visa på vikten av att ständigt reflektera över smärtan i en värld som i sin strävan att lindra den också tenderar att alienera sig från den, och därmed bidra till en vidare filosofisk förståelse av det som med Edith Södergrans ord ger oss våra sällsamma själar och besynnerliga tycken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att tänka smärtan
  2. +
  3. Lovtal till intet : essäer om filosofisk hermeneutik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lovtal till intet : essäer om filosofisk hermen... av Marcia Sá Cavalcante Schuback (häftad).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcia Sá Cavalcante Schuback