Med språket som arbetsredskap: Sju studier av kommunikation i vården (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Text- och samtalsstudier från Södertörns högskola (del 1)
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2012-08-21
Upplaga
1
Förlag
Södertörns högskola
Dimensioner
230 x 150 x 10 mm
Vikt
280 g
ISBN
9789186069537
Med språket som arbetsredskap: Sju studier av kommunikation i vården (häftad)

Med språket som arbetsredskap: Sju studier av kommunikation i vården

Häftad Svenska, 2012-08-21
172
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Svensk forskning om språk i arbetslivet intresserar sig alltmer för vård och omsorg. Delvis hänger detta samman med en förändrad arbetssituation för de vårdanställda, som medfört ökande krav på kommunikation i arbetet. Personalen förväntas bland annat kunna dokumentera sina insatser, bemöta patienter på ett servicemässigt korrekt sätt och informera olika målgrupper om svåra eller känsliga ämnen. Texterna i denna volym handlar om flera olika yrkesgrupper inom vården: om läkare, barnmorskor, sjuksköterskor verksamma vid sjukvårdsrådgivningen, undersköterskor och vårdbiträden i äldreomsorgen samt telefonoperatörer som tar emot färdtjänstbeställningar. Detta speglar hur vårdsektorn ser ut idag: många olika kompetenser behöver samverka och kommunicera, samtidigt som de språkliga utmaningar som möter de vård-anställda blir alltmer komplicerade och krävande. Patienten sätts också i ökande grad i centrum, vilket gör att kommunikation som arbetsredskap är något som behöver medvetandegöras.
Bokens författare är verksamma som språkforskare och intresserade av olika aspekter av språk och kommunikation i vården. I sina bidrag analyserar de normer som styr hur språket används i samtal och texter, liksom hur språket bygger upp och fungerar i olika kontexter. Författarna intresserar sig också för hur språkvetenskapens analysområde gränsar till och överlappar andra vetenskaper, som vårdvetenskap och samhällsvetenskap. Här framtonar ett mångvetenskapligt fält där delvis nya metoder kan behöva utvecklas. Denna utveckling är ett genomgående tema för samtliga bidrag i den här boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med språket som arbetsredskap: Sju studier av kommunikation i vården
  2. +
  3. Grammatik med betydelse - En introduktion till funktionell grammatik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grammatik med betydelse - En introduktion till ... av Per Holmberg, Anna-Malin Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »