Reklam & retorik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Örebro studies in rhetoric #1
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
2
Förlag
Retorikförlaget
Dimensioner
220 x 140 x 14 mm
Vikt
315 g
ISBN
9789186093266
Reklam & retorik (häftad)

Reklam & retorik

Häftad Svenska, 2004-09-01
219
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Reklam är en dominant kraft som i hög grad präglar vårt sociala, kulturella och politiska liv.
Reklamen har också betraktats som en egen retorisk genre, även om den länge har fått stå utan retorikteoretiskt fundament. Med denna bok ges en både praktisk och teoretisk grund för förståelse av reklam som retorik
Boken innehåller 10 fallstudier av reklam - från svenska bilföretags lansering av nya bilmodeller över ett par stora välkända reklamkampanjer under senare år till livsmedelsreklam i dokusåpastil. Med bland annat retoriken som verktyg analyserar författarna reklamens språk och påverkanskraft.

De 10 studierna är delade i tre huvudkategorier: "Reklamens genrer" som analyserar ungdomar och reklam, slogans, tv-reklam och en vinnare av Guldägget, "Företagens reklam" som granskar reklam från Volvo, SAAB, ICA och H&M samt "Reklam och kampanjer" som beskriver Bibelkampanjen 2000 och Premiepensionsvalet.

Redaktörerna sammanfattar i bokens inledning reklamens utveckling, forskningens syn på reklam samt släktskapet mellan reklam och retorik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Reklam & retorik
  2. +
  3. Optimal marknadskommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Optimal marknadskommunikation av Micael Dahlén, Fredrik Lange, Sara Rosengren (häftad).

Köp båda 2 för 771 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Reklam & retorik