Kritisk retorikanalys : text, bild, actio (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2016-01-18
Upplaga
1
Förlag
Retorikförlaget
Dimensioner
230 x 140 x 10 mm
Vikt
253 g
SAB
F.063
ISBN
9789186093280
Kritisk retorikanalys : text, bild, actio (häftad)

Kritisk retorikanalys : text, bild, actio

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-01-18
228
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Behöver du verktyg för att genomskåda och förstå de olika slags budskap som omger och vill påverka oss alla? Både verbala, ickeverbala och visuella? Då är detta boken för dig.

Den främsta målgruppen är retorikstudenter på olika nivåer som står inför uppgiften att analysera retoriska objekt, från enskilda analyser till större uppsatser. Men även studenter från andra discipliner som intresserar sig för text- och bildanalys kan ha nytta av retorikens metodiska angreppssätt.

Boken kan även erbjuda hjälp och inspiration till journalister, lärare och andra som arbetar med tolkning och förståelse av övertygande budskap.

"Retorikanalys utgår i princip från en lekmannaståndpunkt. Den intresserar sig i allmänhet för hur visuella objekt kommunicerar med en allmän publik, där experter visserligen ingår, men som en grupp i en mångfald av olika mottagare. En tidningssida görs inte för journalister eller medieforskare utan för respektive tidnings tänkta heterogena målgrupper.
Samma sak gäller för i princip alla slags offentliga budskap som ju per definition ska vara tillgängliga för allmänheten. Ju mer man som analytiker vet om exempelvis en konstart, desto mer kan givetvis sägas om dess djupare betydelse. Men man behöver inte vara konstexpert för att låta sig påverkas av en tavla eller för att analysera dess funktion."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritisk retorikanalys : text, bild, actio
  2. +
  3. Talande kvinnor : kvinnliga retoriker från Aspasia till Ellen Key

De som köpt den här boken har ofta också köpt Talande kvinnor : kvinnliga retoriker från Aspa... av Brigitte Mral (häftad).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kritisk retorikanalys : text, bild, actio