Två monologer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2008-12-01
Upplaga
1
Förlag
Atrium Förlag
Översättare
Christo Burman, Thérèse Eng
Originaltitel
La Voix humaine, Le Bel indifférent
Dimensioner
19 x 135 x 4 mm
Vikt
100 g
SAB
Hce.02
ISBN
9789186095000
Två monologer (häftad)

Två monologer

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2008-12-01

Slutsåld

Den mångsidige avantgardisten Jean Cocteau (1889-1963) hör till 1900-talets främsta kulturpersonligheter. Bland de unika formexperiment som kännetecknar hans verk finns två gripande kvinnomonologer om hopplös kärlek och bristande kommunikation med en på olika sätt frånvarande älskare.

"Den mänskliga rösten" och "Den sköne likgiltige" är två klassiska pärlor inom 1900-talsdramatiken som här utkommer i svensk översättning.

Professor Sven Åke Heed skriver i förordet till boken:
"Omskakande - bouleversante - det är precis vad den är, Cocteaus kortpjäs om en ensam kvinna, som gör ett sista desperat försök att få tillbaka sin älskade. Ensam på scenen med en telefon tvingas hon gång på gång förödmjuka sig inför den person vi inte ser, men som vi anar finns i andra ändan av tråden. /---/ Pjäsen är ett exempel på med vilken skicklighet och elegans Cocteau behärskade det korta formatet och det snabba uttrycket, något som han hade gemensamt med det samtida surrealistiska avantgardet. /---/ Kortpjäserna och enaktarna karaktäriseras av samma snabbhet i uttrycket, med vilken Cocteau ofta och gärna kastade ner de pennteckningar som han signerade med sin symbol, som var en blyertstecknad stjärna."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Två monologer