Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2010-02-15
Upplaga
1
Förlag
Atrium Förlag
Översättare
Håkan Lövgren, Lars Erik Blomqvist
Originaltitel
Zjertvoprinosjenie
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
Hce.025
ISBN
9789186095079
Offret (inbunden)

Offret

Inbunden Svenska, 2010-02-15
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"En gång för mycket länge sen, förstår du, så var det en gammal munk från ett ortodoxt kloster, Pamve hette han, som planterade ett torrt träd på ett berg. Just så här. Och till sin lärjunge, en munk som hette Ioann Kolov, sa Pamve att han skulle vattna det där trädet varje dag, tills det fick liv."

Med "Offret" fullbordade den ryske filmskaparen Andrej Tarkovskij (1932-1986) sin poetiskt banbrytande filmgärning. Denna dröm om framtiden, som spelades in i exil på Gotland 1985, bär på trådar och förklaringar till Tarkovskijs tidigare filmer, liksom till hans eget liv. Det är ett konstnärligt testamente om materiell och andlig utveckling som rikt belönar den som öppnar sig för dess budskap om människans inneboende möjligheter.

Denna volym rymmer flera manusfaser till Tarkovskij sista film - synopsis, originalmanus och slutlig dialog - samt textbidrag om arbetet med filmen och Tarkovskij, skrivna av hans vänner och medarbetare Anna-Lena Wibom, Layla Alexander-Garrett, Katinka Faragó, Anna Asp, Inger Pehrsson, Erland Josephson, Lars-Olof Löthwall, Sven Wollter, Sven Nykvist, Daniel Bergman och Michal Leszczylowski. Genom deras minnen från inspelningen erbjuds en unik inblick i en av Sveriges internationellt
sett mest uppmärksammade filmproduktioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Offret
  2. +
  3. Apokalypsen som vision

De som köpt den här boken har ofta också köpt Apokalypsen som vision av Andrej Tarkovskij, Christo Burman (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andrej Tarkovskij