Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Inläsare
Andrej Rubljov
Utgivningsdatum
2010-08-19
Förlag
Atrium Förlag
Översättare
Mattias Ågren
Originaltitel
Slovo ob Apokalipsise
Dimensioner
218 x 148 x 22 mm
Vikt
480 g
SAB
Ikz Tarkovskij, Andrej
ISBN
9789186095123
Apokalypsen som vision (inbunden)

Apokalypsen som vision

Inbunden Svenska, 2010-08-19
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Det vore fel att tro att Apokalypsen bara bär inom sig en idé om bestraffning. Kanske är hoppet det viktigaste som den bär inom sig. Trots att tiden är nära - och för varje enskild av oss är den verkligen mycket nära - är det aldrig för sent för oss alla tillsammans. Apokalypsen är fasansfull för den enskilde, men för alla tillsammans finns där ett hopp. Och i just detta ligger Uppenbarelsebokens mening. I slutänden är denna bildligt uttryckta dialektik en sådan inspirerande källa för en konstnär att man mot sin vilja förvånas över hur mycket stöd man kan finna där för varje själstillstånd."

Här får vi stifta bekantskap med den ryske filmskaparen Andrej Tarkovskijs (1932-1986) egna ord om Apokalypsen - dels i ett nedtecknat föredrag, dels i en av de sista intervjuer han gav.

Med utgångspunkt i dessa två texter utforskar Christo Burman Apokalypsen som vision och motiv i Andrej Tarkovskijs filmkonst. Den första av hans två essäer behandlar Tarkovskijs liv och verk, medan den andra ägnas specifikt åt filmen "Den yttersta domen - livsdramat Andrej Rubljov" och den ryska ikontraditionen.

Boken innehåller dessutom en omfattande bibliografi över Tarkovskij-litteraturen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Apokalypsen som vision
  2. +
  3. Tarkovskij : tanken på en hemkomst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tarkovskij : tanken på en hemkomst av Magnus Bergh, Birgit Munkhammar (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna