Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2013-04-08
Upplaga
1
Förlag
Atrium Förlag
Översättare
Marc Matthiesen
Originaltitel
Nahaufnahme Michael Haneke Gespräche mit Thomas Assheuer
Dimensioner
190 x 130 x 16 mm
Vikt
342 g
SAB
Ikz Haneke, Michael
ISBN
9789186095369
Närbild Michael Haneke : samtal med Thomas Assheuer (häftad)

Närbild Michael Haneke : samtal med Thomas Assheuer

Häftad Svenska, 2013-04-08
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den österrikiske filmskaparen Michael Haneke, som alltid varit svår att komma in på livet och sällan låtit sig intervjuas, ger i "Närbild: Michael Haneke" för första gången uttryck för sina tankar om film och samhälle i en serie samtal. Boken skapar en unik förståelse för Hanekes livsverk, med vilka han satt djupa avtryck i vår samtidsfilm.

Hanekes rika och inte sällan provocerande filmer som "Funny Games", "Pianisten" och "Det vita bandet" blottlägger bland annat problem och misslyckanden i moderna, främst europeiska, samhällen men riktar också kritik mot amerikansk film som i Hanekes tycke inte ger åskådaren tillräckligt utrymme för eftertanke.

I intervjuboken "Närbild: Michael Haneke" berättar han i djuplodade samtal med Thomas Assheuer om sin karriär; från tonårig biobesökare i Wiener Neustadt, sina akademiska studier, tiden som filmkritiker och debuten som teveregissör år 1974 ända in i vår tid med alla de framgångar Haneke nått de senaste åren, inte minst med de Guldpalmsbelönade "Det vita bandet" och "Amour". I intervjuerna kommer läsaren nära demonregissörens tankar kring film och filmskapande, både vad gäller filmernas innehåll och Hanekes estetiska och etiska arbetsprinciper.

Boken utkom i Tyskland 2008 och följdes av en reviderad nyutgåva två år senare, kompletterad med bland annat en intervju om "Det vita bandet". För den svenska utgåvan har Thomas Assheuer intervjuat regissören även om den Oscarsbelönade "Amour". Därmed innehåller denna bok unikt stoff som aldrig tidigare publicerats i något sammanhang.

Boken innehåller även två synnerligen läsvärda essäer av Haneke själv, där den ena handlar om hans store förebild Robert Bresson och den andra om våld och media - teman som genom åren i hög grad förknippats med Hanekes filmvärld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Närbild Michael Haneke : samtal med Thomas Assheuer
  2. +
  3. Saligia Michael Kvium

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saligia Michael Kvium av Anncatrin Gummesson, Dan Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Närbild Michael Haneke : samtal med Thoma...