Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2017-02-15
Upplaga
1
Utmärkelser
Carnegiemedaljen
Förlag
Atrium Förlag
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
Bog Child
Dimensioner
201 x 133 x 24 mm
Vikt
439 g
SAB
uHce
ISBN
9789186095673
Barnet i mossen (häftad)

Barnet i mossen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2017-02-15
170
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tidigt en morgon hittar Fergus ett dött barn, troligen mördat, på gränsen mellan Irland och Nordirland. Fergus har mycket annat att tänka på - hans storebror Joe har gripits för sitt samröre med IRA, oroligheterna i landet gör att allt närsomhelst kan explodera och själv måste han klara examensproven för att kunna ta sig därifrån - men ändå dras han in i mysteriet med det döda barnet i mossen, som snart tar en ny oväntad vändning.

"Hennes språk sjunger - varje ton genljuder av en enträgen mänsklighet som inte kan förfalskas. Barnet i mossen glittrar av optimism och en djup passion för livet."
- Meg Rosoff i The Guardian

Siobhan Dowd var en av Storbritanniens mest hyllade författare då hon hastigt gick bort, kort efter att "Barnet i mossen" var klar. Dowd lämnade efter sig både färdiga
och ofärdiga manuskript, bland annat till "Jag är Solace" och "Sju minuter över midnatt".

Läsguide med sammanfattning och diskussionsfrågor finns att ladda ner gratis på förlagets boksamtalssida: atriumforlag.se/boksamtal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnet i mossen
 2. +
 3. Kluriga mattegåtor för smarta barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kluriga mattegåtor för smarta barn av Gareth Moore (häftad).

Köp båda 2 för 215 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barnet i mossen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fint språk
  Kaffeläsaren, 6 mars 2017

  Fergus bor med sin familj på Irland. En dag hittar Fergus ett dött barn på gränsen mellan Nordirland och Irland. Fergus blir intresserad av mysteriet kring barnet, samtidigt som han har fullt upp med examensproven i skolan och att ta körkort.
  Den är en fin berättelse av nu avlidna Siobhan Dowd. Historien är intressant, det handlar både om Fergus och familjen men även konflikten mellan Nordirland och Irland. Sen berättar den även om barnet i mossen, hur hon hamnade där. Jag gillar miljöbe... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Siobhan Dowd