Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2017-02-13
Upplaga
1
Förlag
Atrium Förlag
Översättare
Eiko Duke, Yukiko Duke
Originaltitel
Chinmoku
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
233 g
SAB
Hce
ISBN
9789186095710
Tystnaden (pocket)

Tystnaden

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-02-13

Slutsåld

Boken bakom Martin Scorseses "Silence".

I 1600-talets Japan förbjuds kristendomen och kontakten med utlandet skärs av. Några unga portugisiska jesuitpräster lyckas ta sig in i landet på illegal väg, med målet att söka rätt på sin lärare, och blir själva vittne till de förföljelser som de kristna japanerna får utstå. I en tid av våld och tortyr måste deras tro stå fast.

Martin Scorsese har skrivit förordet nu när Shusaku Endos klassiska roman utkommer i översättning av Eiko och Yukiko Duke.

"en förbaskat spännande och välskriven berättelse" - SvD

Boken finns även i en inbunden utgåva med efterord och kartor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tystnaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Våldsam
    Kaffeläsaren, 23 juli 2017

    I 1600-talets Japan förbjuds kristendomen och kontakten med utlandet skärs av. Några unga portugisiska jesuitpräster lyckas ta sig in i landet på illegal väg med målet att söka rätt på sin lärare, och blir själva vittne till de förföljelser som de kristna japanerna får utstå.
    Boken översattes till svenska första gången redan 1971, då under namnet Tystnad. Nu tidigt i vår släpptes den igen i ny översättning. Den här boken var inte alls min melodi. Jag hade väldigt svårt att komma in i boke... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna