Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2017-09-15
Förlag
Atrium Förlag
Dimensioner
215 x 160 x 35 mm
Vikt
799 g
SAB
Ikz Antonioni, Michelangelo
ISBN
9789186095741
Michelangelos blick (inbunden)

Michelangelos blick

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-09-15
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Michelangelos blick Kan levereras innan julafton
Michelangelo Antonioni (1912-2007) var en av filmkonstens djärvaste nyskapare. I filmer som "Äventyret", "Den röda öknen", "Blow-up - förstoringen" och "Yrke: reporter" skildrade han olika sidor av den moderna människan, understödd av några av filmhistoriens främsta skådespelare. Filmaren och kritikern Stig Björkman lärde känna Antonioni redan på 1960-talet, och de kom att umgås genom åren. I "Michelangelos blick" vandrar han genom Antonionis liv och verk för att skapa kunskap om både människan och konstnären bakom filmerna.

Stig Björkman (f. 1938) är filmregissör och filmkritiker. Hans senaste film är dokumentären om Ingrid Bergman, "Jag är Ingrid". Genom åren har han även givit ut flera böcker med filmanknytning, bland annat intervjuböcker med Woody Allen och Lars von Trier.

"en väldigt skickligt utförd genomgång av hela Antonionis filmografi som analytiskt, välformulerat och tydligt ringar in regissörens särpräglade filmkonst, dess form, stil, tematik och estetik." - Olof Eliasson, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Michelangelos blick
  2. +
  3. Stumt ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stumt ljus av Boris Zetterlund (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Michelangelos blick. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kärleksfullt och personligt
    Swarth, 17 oktober 2017

    Michelangelos blick är en bok om Michelangelo Antonioni och hans liv inom filmen. Det är filmerna och Antonionis berättande som står i centrum. Björkman ger oss den biografiska bakgrunden till Michelangelo Antonioni och vravar med personliga hågkomster från bl a inspelningen av Blow Up - förstoringen och om hur det kom sig att Antonionis förstaval till Jane var Evabritt Strandberg och en genomgång och analys av Antonionis filmer (från debuten Människor kring Po till kortfilmen Michelangelos B... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stig Björkman