Gotländska stickmönster (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2014-10-04
Upplaga
2
Förlag
Gotlandica förlag
Medarbetare
Ekman, Agnita (red.) / Marend, Mart (foto)
Dimensioner
216 x 140 x 10 mm
Vikt
329 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789186103453
Gotländska stickmönster (inbunden)

Gotländska stickmönster

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-10-04
239
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
De mönster som smyckar gotländska stickplagg bygger på mer än 1000-åriga traditioner. Det gamla solhjulet är ett sådant mönster. Naturens blommor och blad återfinns också i mönstren, bland annat rosor, murgröna och akvileja.
Hermanna Stengård, född 1861, var småskollärare i Rone socken på Gotland. Genom sitt stora intresse för stickning räddade hon åt framtiden de gamla fina stickmönstren, med rötter långt tillbaka i tiden. De speciella gotländska mönster hon fann vid sina efterforskningar runt ön samlade hon i boken Gotländsk sticksöm, som utkom år 1925.
Inger Gottfridsson och Ingrid Gottfridsson har med utgångspunkt i Hermanna Stengårds arbete sammanställt beskrivningar av ett 40-tal gotländska mönster, som alla kan pryda olika slags stickade plagg, till exempel vantar, mössor, tröjor och strumpor. Gotländska stickmönster utkom första gången 1981, och detta är en omarbetad nyutgåva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gotländska stickmönster
 2. +
 3. allt är perfeckt : brodera ut texten

De som köpt den här boken har ofta också köpt allt är perfeckt : brodera ut texten av Gisela Ståle (inbunden).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gotländska stickmönster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fina mönster
  Ann Persson, 18 augusti 2016

  Underbar liten bok. Så många fina mönster. Inspirerar till att sticka nya saker. Fina mönster som kan användas till alla möjliga projekt. Kul att veta att de är så gamla, får veta lite om dem. Kan varmt rekommendera den till alla som gillar mönsterstickning.

 2. Folklore
  Anna Sofia Thorén, 5 januari 2016

  Underbara gamla mönster att föra över till stickade plagg av olika slag. Tydliga instruktioner och spännande historik om sticksömnad på Gotland.

Visa alla 2 recensioner