Gamla och nya Gutasagor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2018-11-24
Upplaga
1
Förlag
Gotlandica förlag
Medarbetare
Marend, Mart (foto)
Dimensioner
205 x 155 x 20 mm
Vikt
473 g
SAB
Ncbf,Hc.07
ISBN
9789186103682
Gamla och nya Gutasagor (inbunden)

Gamla och nya Gutasagor

Inbunden Svenska, 2018-11-24
289
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Äntligen en ny samling med sägner ur den gotländska berättarskatten. I Gamla och nya gutasagor har Ulf Palmenfelt samlat sina favoritberättelser, från Tjelvar till Marteboljuset. Här får du möta di sma undar jårdi, bysen, nissen, havsfrun och otaliga andra gengångare och väsen, välvilliga eller hämndlystna. Sagor och sägner som i århundraden berättats från mun till mun i stugorna. Det är inga vanliga godnattsagor ägnade för de små barnens öron, utan sådant som berättades först när det var som mörkast och familjens yngsta redan sov djupt i sin trygga sömn.

Författaren Ulf Palmenfelt är folklivsforskare och professor emeritus vid Uppsala universitet. Ulf har ägnat sin forskning, ja faktiskt större delen av sitt liv, åt gotländska folksägner och folkligt berättande. Under många år reste han land och rike kring som professionell historieberättare i skolor, på bibliotek och hembygdsgårdar. Berättandet löper som en röd tråd genom Ulfs livsgärning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gamla och nya Gutasagor
  2. +
  3. Fienden : Sveriges relation till Ryssland från vikingatiden till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fienden : Sveriges relation till Ryssland från ... av Dick Harrison (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Palmenfelt