En dödsvind för mitt folk. Sitting Bull. Livet, komplotten, mordet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2013-04-06
Förlag
Agerings Bokförlag AB
Dimensioner
222 x 163 x 33 mm
Vikt
714 g
SAB
978.00497520092,Kqae
ISBN
9789186119171
En dödsvind för mitt folk. Sitting Bull. Livet, komplotten, mordet (inbunden)

En dödsvind för mitt folk. Sitting Bull. Livet, komplotten, mordet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-04-06
238
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I råkall gryning bankar döden på en grovhuggen stugdörr vid en tillfrusen flod i South Dakota, USA. En skoningslös strid följer. Sitting Bull faller livlös till marken badande i blod. Året är 1890. Tidernas mest berömda indianhövding är mördad. Och den vita "härskarrasen" triumferar.
Utifrån ett rikt källmaterial skildrar författaren den makalöse siouxledaren Sitting Bulls högdramatiska livssaga i 1800-talets amerikanska västern. Hövdingen sviker aldrig sina indianska ideal. Han offrar allt för lakotafolkets rätt att vandra "den röda vägen". Andlighet och hemland är en okränkbar enhet. Men de vita invadörerna har andra ide'er...Jagade av överste Nelson Miles trupper hamnar Sitting Bulls friskaror i landsflykt i Kanada. Svält och umbäranden tvingar dem tilbaka till USA och reservatets träldom. Här utvecklas en mental maktkamp mellan Sitting Bull och den baksluge indianagenten James McLaughlin. Slutet är nära...
Med Sittings Bulls unikt sammansatta person i centrum får läsaren en rundmålning av ett avgörande skede i USA:s imperiala födelse. Aggressionskrigen mot urinvånarna, landstölderna och de hundratals brutna indianfördragen är själva grundvalen för den statsbildning vi känner som USA.
Det har länge saknats en svenskspråkig biografi om Sitting Bull, vilket gör detta arbete så mycket angelägnare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En dödsvind för mitt folk. Sitting Bull. Livet, komplotten, mordet
  2. +
  3. Tyrannens tid : om Sverige under Karl XII

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tyrannens tid : om Sverige under Karl XII av Magnus Västerbro (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En dödsvind för mitt folk. Sitting Bull. Livet, komplotten, mordet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ska ni bara läsa en "riktig" indianbok, som behandlar...
    Patrick V, 16 maj 2013

    Ska ni bara läsa en "riktig" indianbok, som behandlar USA:s kontinentala födelse utifrån ett indianskt perspektiv, är författarens nya Sitting Bull-biografi ett givet val. Efter den pressrosade Custerbiografin (2011) återkommer författaren med denna helgjutna levnadsskildring över västerns mäktigaste motståndssymbol - siouxhövdingen Sitting Bull. Ingen svensk populärhistorisk författare och kännare av 1800-talets västern tycks kunna leva sig in i den indianska verkligheten och spegla den på e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tommy Eriksson