Atlas över världens viner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2009-09-02
Upplaga
6
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Mattias Boström, Annbritt Carlsson, Olof S Steen, Tove Janson Borglund
Originaltitel
World Atlas of Wine
Dimensioner
300 x 235 x 34 mm
Vikt
2290 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789186127923
Atlas över världens viner (inbunden)

Atlas över världens viner

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-09-02

Slutsåld

Atlas över världens viner utkom första gången 1971 och blev omedelbart ett standardverk bland vinälskare. Under de nära fyrtio år som gått sedan dess har boken kontinuerligt omarbetats och uppdaterats i nya upplagor. Idag hyllas boken av vinkritiker världen över som ett oumbärligt referensverk och anses vara den mest pålitliga och användarvänliga vinboken. Något som också gjort den till en global bästsäljare.

Senast Atlas över världens viner kom ut i ny upplaga på svenska var för över 20 år sedan. Under dessa år har vinvärlden antagit en helt ny skepnad. Nya vinländer har inte bara etablerat sig på kartan för gott utan även vuxit till vinproducerande giganter med utpräglade, egna karaktärer.

Även gamla vinländer, som Frankrike, har genomgått betydande förändringar. Denna sjätte upplaga av Atlas över världens viner har inte bara reviderats utan även försetts med 20 helt nya, detaljerade kartor och även utökats med närmare 50 nyskrivna sidor. Det är den bästa och mest heltäckande upplagan hittills en bok som ingen vinintresserad person idag kan vara utan.

Hugh Johnson och Jancis Robinson anses vara världens två främsta vinskribenter. Ingen kan som vinnestorn Hugh Johnson göra detta stora, tunga och komplicerade ämne enkelt, lättfattligt och underhållande. Jancis Robinson har, förutom Atlas över världens viner, skrivit flera böcker om vin som blivit till klassiker på området.

Mått: 237x300 mm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Atlas över världens viner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt fin bok
    Simon G, 9 december 2009

    Kan varmt rekommendera detta verk till allt från nybörjaren till entusiasten. Per Karlsson på BK Wine (som för övrigt är fotograf till ett antal bilder i boken) hävdar dessutom att kartorna i boken är mer detaljerade än de som normalt går att köpa. Massor av information från produktion till lagring innan man grundligt går igenom världens alla vinregioner.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna