Vägsjälar : musik och musicking med tjejer på Bergsmansgårdens LVU-hem (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2008-11-15
Upplaga
1
Förlag
Atremi
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
Vlbdba,Ohfb-c
ISBN
9789186129088
Vägsjälar : musik och musicking med tjejer på Bergsmansgårdens LVU-hem (häftad)

Vägsjälar : musik och musicking med tjejer på Bergsmansgårdens LVU-hem

Häftad Svenska, 2008-11-15
249
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Vägsjälar är en bok/CD om musikterapiinriktat arbete med tjejer i 15-20-årsåldern på Bergsmansgårdens LVU-hem i Brotorp. Några frågor som bok/CD:n belyser och försöker ge svar på är: Vilket är värdet av ett alternativt kommunikationssätt som ett upplevelseinriktat skapande kan ge uttryck för? Kan detta upplevelseinriktade skapande ge människor stöd att bli varse sina egna, dolda resurser och möjligheter?
Till grund för framställningen ligger ett tusental musikmöten mellan författaren och eleverna på Bergsmansgården. Berättelsen går över begrepp som "musik och musicking", "möte", "relation", "tid", "identitet" och "upplevelse". Musiken och dikterna på CD-skivan följer de olika kapitlen i kronologisk ordning. Skratt, tårar, glädje, sorg, längtan, hat, kärlek ... Hur är det egentligen, om vi tittar bakom paragrafer och regelverk, att vara en ung tjej som bor på ett LVU-hem år 2008? Om tjejerna får berätta med sina egna ord? Med den egna rösten? Med de egna bilderna?>br>
Lars Ulfvensjö har arbetat med musikterapiinriktad verksamhet på Runnagårdens LVM- hem sedan år 2000 och på Bergsmansgårdens LVU- hem sedan 2003. Tidigare har han bl. a turnérat med en dikt- och musikföreställning mot missbruk som heter "Sten i strömmen" och spelat i många år som trubadur och i olika bandkonstellationer. "Vägsjälar" är Lars Ulfvensjös andra bok. Den första heter "Resan till nya sånger" och gavs ut av Statens institutionsstyrelse år 2007.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägsjälar : musik och musicking med tjejer på Bergsmansgårdens LVU-hem
  2. +
  3. På väg : berättelser om tillfrisknande! - från Hlins hus till Brokks hus 2019-2020

De som köpt den här boken har ofta också köpt På väg : berättelser om tillfrisknande! - från ... av Lars Ulfvensjö (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Ulfvensjö