Grövelsjöfjällen : gränslösa fjäll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2009-08-10
Förlag
Atremi AB
Medarbetare
Dahlin, Anders (foto)
Dimensioner
230 x 205 x 12 mm
Vikt
540 g
SAB
Ncafz Grövelsjön,Ncaf
ISBN
9789186129255
Grövelsjöfjällen : gränslösa fjäll (inbunden)

Grövelsjöfjällen : gränslösa fjäll

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2009-08-10

Slutsåld

Grövelsjöfjällen är det vidsträckta området runt Grövelsjön, i gränslandet där Dalarna, Härjedalen och Norge möts. Den här boken handlar om natur och kultur i gränslandet. Den ger historiska tillbakablickar och glimtar från dagens samhälle. Boken handlar om skog och fjäll, om klimat och berggrund, om nybyggare och samer. Den berättar också om stigar och leder, om Linnés vandring och om utvecklingen av turismen.
Vi som gjort boken är Anders Dahlin, fotograf och Anders Ejdervik, textförfattare. Båda har vi bott många år i bygden och uppskattar naturen och människorna här.

Foto
Anders Dahlin är biträdande platschef på STF:s fjällstation i Grövelsjön. Han har arbetat som färdledare på fjällstationen och har en bakgrund som naturvetare. Han är också skicklig fotograf och har haft utställningar av fotokonst på platser runt om i Sverige, Norge och Lettland. Han är medlem i Norrlandia Bildbyrå och norska BioFoto.

Text
Anders Ejdervik har arbetat som lärare i Storsätern och Idre och har varit projektledare för KY-utbildningen Naturturism i Älvdalen. Han har också erfarenhet från fjällräddning och arbete inom turism i Grövelsjön.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Ejdervik

  • Delsjön: Där stad och vildmark möts

    Anders Ejdervik, Mikael Svensson

    Följ med till Delsjöområdet oasen som gränsar till Göteborg, Härryda, Mölndal och Partille. Delsjöområdet är välbesökt. Över en miljon besök under ett år, men du behöver inte trängas. Området är stort och smultronställena är många. Naturfotografen...