Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-04-12
Förlag
Glänta produktion
ISBN
9789186133511
Lovtal till intet: Essäer om filosofisk hermeneutik (e-bok)

Lovtal till intet: Essäer om filosofisk hermeneutik (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-04-12
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Genom att återvända till hermeneutikens antika källor på jakt efter otänkta utgångspunkter öppnar Marcia Sá Cavalcante Schuback dörren mot ett annorlunda sätt att förstå läran om tolkning.

Utifrån läsningar av bland andra Aristoteles, Xenofanes, Schleiermacher, Gadamer och Nietzsche, presenterar Sá Cavalcante Schuback en tolkningslära där främlingskap inför det egna och öppenhet inför det främmande skapar ett mellanrum där mening kan uppstå - och visar därmed att hermeneutiken ännu har mycket att bidra med i den samtida humanvetenskapliga forskningen och debatten.

"Det är en gåva till svensk humaniora, som låter samtalet åter bli en grundform för förståelsen." (Anders Olsson, DN)

"Schubacks bok är en viktig bok. Och ovanlig. I åtta essäer med stor tidslig och tematisk räckvidd kring förhållandet hermeneutik och filosofi har hon av den hermeneutiska gärningen skapat ett existentiellt imperativ, och av en svensk bok en internationell angelägenhet" (Anna-Lena Renqvist, Ny Tid)

Marcia Sá Cavalcante Schuback är docent i filosofi vid Södertörns högskola. Hon har tidigare undervisat i filosofi vid Universidade Federal do Rio de Janeiro, skrivit flera böcker samt översatt bland annat Martin Heideggers Sein und Zeit till portugisiska
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lovtal till intet: Essäer om filosofisk h...