Det cyniska tillståndet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Glänta hardcore (del 8)
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
1
Förlag
Glänta Produktion
Dimensioner
180 x 130 x 10 mm
Vikt
176 g
SAB
O
ISBN
9789186133931
Det cyniska tillståndet (häftad)

Det cyniska tillståndet

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-06-18
144
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Johanssons bok är ett litet mirakel. Som intellektuell landvinning mycket sällsynt. I stället för att förhålla sig till upptrampade litterära eller akademiska kostigar skapar han en egen form någonstans mellan forskning och automatisk skrift." Martina Montelius i Expressen

Uppgivenhet, hopplöshet, passivitet känslor vi vanligtvis försöker hålla på avstånd. Men bör vi verkligen det? I en essä, som också är ett slags historieskrivning, kretsande kring de senaste årens ödesfrågor flyktingkrisen, nyfascismen och klimatförändringarna utmanar Sven Anders Johansson idén om att alla kan göra något, att allt hänger på dig och mig.

Sven Anders Johansson (1968) är professor i litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet och skribent på Aftonbladets kultursida. Hans senaste bok, Kärleksförklaring, belönades 2016 med Göteborgs stads essäpris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det cyniska tillståndet
 2. +
 3. Jag har torkat nog många golv : en biografi om Maja Ekelöf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag har torkat nog många golv : en biografi om ... av Nina Van Den Brink (inbunden).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det cyniska tillståndet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det cyniska tillståndet
  Johan, 17 december 2019

  Intressant bok. På grund av sin akademiska språkdräkt låter dock vissa enkla poänger ibland lite klokare än vad de faktiskt är.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sven Anders Johansson

 • Litteraturens slut

  Sven Anders Johansson

  Är det slut med litteraturen? Är det i så fall något att sörja? Sven Anders Johansson har svaren. Litteraturens slut är ett vältänkt och övertygande försvar för litteraturens egenvärde. Boken ger en klar bild av den situation vi befinner oss i nu....

 • Glänta 1-2(2020) En verktygslåda

  Michael Azar, Karl Palmås, Sven Anders Johansson, Adriana Cavarero, Ann-Marie Tung Hermelin

  Det här numret är en verktygslåda, till vilken personer från olika skrån har bjudits in för att bidra med var sitt verktyg. Verktygslådan har på så sätt kommit att innehålla 21 verktyg i form av begrepp som kan användas för att bygga upp nya eller...