Utan min dotter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
1 (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2012-06-15
Förlag
Apec Förlag
Originaltitel
Utan min dotter
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
496 g
ISBN
9789186139605
Vanliga sökord
inte

Utan min dotter

Inbunden, Svenska, 2012-06-15
109 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För snart sju år sedan föddes Paulina Avilés Filppu. För tre år sedan fick hon senast träffa sin pappa. Det senaste året har hon inte ens fått prata med sin pappa på telefon och när hennes pappa försökte få träffa henne i Honduras så klippte hennes mamma all kontakt mellan Paulina och hennes pappa. Det är bakgrunden till en historia om hur en mamma med lagens stöd kan röva bort sitt barn trots att föräldrarna har delad vårdnad.

Paulinas mamma fick ett tvåårigt SIDA-uppdrag i Honduras för ungefär fem år sedan. Därför flyttade familjen dit. Paulinas mamma och pappa skiljde sig och bodde bägge två kvar i Honduras tills Paulinas mammas uppdrag var slut. Detta eftersom bägge ville ha kontakt med Paulina även efter skilsmässan.

När det var dags att återvända till Sverige sade Paulinas mamma Gloria att hon och Paulina skulle stanna kvar trots att uppdraget var slut. Svenska myndigheter (polis, domstol, UD) hävdar att de inte kan göra något trots att alla inblandade var svenska medborgare, folkbokförda i Sverige, utsända av svenska staten och att en svensk domstol tidigare samma år kunnat döma till gemensam vårdnad.

Det är bakgrunden till den bok Paulinas pappa skrivit om kampen att få träffa sin dotter och hur samhället på olika sätt försvårar för barnen att få ha en god kontakt med bägge sina föräldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utan min dotter
  2. +
  3. Till min härliga dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till min härliga dotter av Lena Algeskär, Ulrika Hanson Lagerquist (spiral).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Utan min dotter