Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2010-06-11
Upplaga
1
Förlag
Telegram Bokförlag
Medarbetare
Lindblad, Niclas - Mystical Garden Design (form)
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
420 g
SAB
Gcz Larsson, Stieg
ISBN
9789186183073

Stieg Larsson : journalisten, författaren, idealisten

Inbunden,  Svenska, 2010-06-11
171
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stieg Larsson dog i november 2004, bara 50 år gammal. På våren samma år hade Norstedts Förlag antagit de tre färdigskrivna delarna av det som skulle bli den makalöst framgångsrika Millenniumserien.
Stieg Larssons livs stora engagemang hade han i internationalismen, kampen mot fascism och nazism och för kvinnors rättigheter. Jan-Erik Pettersson skriver om Stieg Larssons uppväxt i Västerbotten, hur han redan i tidiga tonåren engagerade sig politiskt, hans slingriga men envetna journalistiska bana, hans långa resor, den outtröttliga kampen mot högerextremismen, det hårda, ofta otacksamma arbetet med tidskriften och stiftelsen Expo, de politiska böcker han gav ut. Men också om den tid då han verkade. Romanerna om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander blir så mycket mera intressanta och innehållsrika mot den bakgrunden.
Stieg Larsson var själv säker på att han skrivit något bra när han lämnade ifrån sig sina tre romaner. Men den succé som väntade hade han aldrig kunnat ana. Det hade ingen.
Jan-Erik Pettersson är frilansjournalist och har varit chefredaktör för Svensk Bokhandel och förlagschef på Ordfront Förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stieg Larsson : journalisten, författaren, idealisten
  2. +
  3. Allt kommer att bli bra : memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt kommer att bli bra : memoarer av Jonas Sjöstedt, Jessica Nordh (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »