Rov (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2010-10-27
Upplaga
1
Förlag
Telegram Bokförlag
Översättare
Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Originaltitel
Sacrifice
Medarbetare
Hansson, Rickard (form)
Dimensioner
177 x 110 x 26 mm
Vikt
238 g
SAB
Hce
ISBN
9789186183264
Rov (pocket)

Rov

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-10-27

Slutsåld

Den här boken har även getts ut under titeln Offer.

ROV Tora Hamilton är en främling i sitt nya hem, de avlägsna och vindpinade Shetlandsöarna. När hon gräver i torvjorden på sin gård stöter hon på ett perfekt bevarat lik, kroppen av en ung kvinna. Vid första anblick flera hundra år gammal och bevarad i myren, intressant men inte ovanligt. Men snart upptäcks att kroppen inte varit begraven länge. Kvinnans hjärta har brutalt avlägsnats och hon dödades bara några dagar efter att hon fött barn. Eftersom Tora själv är förlossningsläkare blir hon besatt av vad som hänt kvinnan, och studerar folkbokföringen och forskar i de lokala sägnerna och upptäcker en koppling till en urgammal legend, och uppdagar en samling mörka hemligheter - hemligheter värda att mörda för.
Alla omkring henne försöker desperat hindra hennes efterforskningar. Är deras oro äkta? Kanske, för snart verkar det som om någon vill se Tora ute ur bilden för gott. Hon kan inte lita på någon, inte ens de som borde stå henne närmast.
"Inte förrän de sista sidorna kan man känna sig säker. Deckarälskare ni bara måste läsa denna!"Kristina Simar
"S. J. Bolton har förmodligen inte gjort sig populär bland invånarna på Shetlandsöarna med denna utmärkt sammansatta, intensivt spännande debutroman, om det inte är genom att ha ökat turismen. Rov är ungefär som en Stepfordfru som får Rosemarys baby tillsammans med The Wicker Man. Denna debut kommer att bli en välförtjänt bästsäljare...ett mästerverk."/The Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rov. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Samma bok som "Offer"!!

    Detta är samma bok som "Offer" men med annan titel. Trist att man gör på detta sätt, om man gillar Sharon Bolton går man ju lätt i fällan och köper både "Offer" och "Rov".

  2. Samma bok som Offer.
    Bokrotad (Stockholm), 23 februari 2016

    Offer och Rov är samma bok med olika omslag, orginalboken heter Sacrifice. enastående bra, men inte SÅ bra att man vill ha två av samma. Sharon Bolton har ju skrivit fler böcker och även under namnet Sharon J Bolton, de är mycket mycket bra de med, köp dem istället!

Visa alla 2 recensioner