Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2011-09-30
Upplaga
1
Förlag
Telegram Bokförlag
Dimensioner
226 x 160 x 34 mm
Vikt
600 g
SAB
Lz Larssson, David
ISBN
9789186183769
Jag är Daniel (kartonnage)

Jag är Daniel

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2011-09-30
89
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jag är Daniel är en fristående fortsättning på Jag är Wanted där pseudonymen David Larsson berättar om sitt liv, hur han avancerar i sin kriminella karriär och slutligen fuckar upp det och måste fly till Thailand. Pank, jagad och utan någonstans att ta vägen.
Denna bok börjar där, på flygplatsen i Bangkok, och skildrar året efteråt. Han har bestämt sig, nu ska han fixa det, nu är det slut med det kriminella livet. Han måste komma hem till sin 17-årige son som behöver honom. Men först måste han reda ut situationen i Sverige. En bekant hemifrån kommer ner och ska hjälpa honom. Det visar sig att en av dem som var med om blåsningen också gömmer sig i Thailand och det är läge för hämnd.
Jag är Daniel är berättelsen om gangsterlivets hårda verklighet. Men det är också berättelsen om dess skitiga baksida: Danne är en aggressiv och farlig person som man inte vet om man kan lita på. Men han är också en ensam och fattig man som ställt till det för sig, som sitter fast på andra sidan jordklotet och desperat längtar efter sin son som han svikit.
I tjugo år levde Daniel Luthman som yrkeskriminell. Det började i ung ålder med okontrollerade aggressioner och grova våldsbrott som ledde till fosterhem och ungdomsanstalter. Redan som sjuttonåring satt han häktad, misstänkt för planering av grovt rån. Aggressionerna blev sedan i vuxen ålder ett verktyg i hans kriminella karriär. Brotten blev hans yrke och de eskalera till kidnappningar, indrivningar, grova värdetransportrån och grov ekonomisk brottslighet. Inlåsningarna blev fler och fler men som för alla i denna undre värld slutade det våldsamt brutalt. Två och ett halvt år i ett brinnande helvete som var värre än att sitta bakom galler, enligt honom själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag är Daniel
 2. +
 3. Zlatan : hårda fakta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Zlatan : hårda fakta av Lars Nylin, Lars Sundh (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag är Daniel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bara lögn?
  Magnus, 14 juni 2012

  Är det mer som är sant i denna än i den förra boken?

  Dick Sundevall som fick Guldspaden 2006 och nominerades till stora journalistpriset 2002, har gått igenom Luthmans första bok och smulat sönder den. "Kriminalkarriären" var en fantasi. Han har aldrig varit efterlyst, inga höjdare i den undre världen känner till honom, och när han suttit inne har det varit för förberedelse eller misslyckade försök till brott. Om det vore brottsligt att ljuga i "biografier" så vore han en ordentlig brottsling, men det är det inte.

 2. Stark, utlämnande och ärlig
  Johannes, 19 december 2011

  Jag gillar denna boken starkt och jag tycker att han lyckas bra och berättelserna om hans flykt till Thailands och Bangkoks stadsdjungel är spot on. Tycker att man får perspektiv på livet precis som man hade varit ute och rest själv och sett allt elende och den glädje han upplever! Läs denna boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Larsson

Bloggat om Jag är Daniel