Eurokrasch : en tragedi i tre akter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2012-09-24
Upplaga
1
Förlag
Hydra Förlag
Dimensioner
200 x 151 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Qaea,332.494
ISBN
9789186185169

Eurokrasch : en tragedi i tre akter

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-09-24

Slutsåld

Europrojektet skulle ge Europa välstånd och fred. Men när vi tittar omkring oss i dag ser vi i stället en djup ekonomisk kris, massarbetslöshet och politiska spänningar som håller på att söndra kontinenten. EU tvingas gå till Kina med mössan i hand och be om ett bidrag. Hur hamnade vi här? Hur kunde fredsvalutan bli en potentiell helvetesmaskin?

Johan Norberg berättar historien från början. Europas ledare slarvade fram valutaprojektet, byggde in politiska motsättningar i systemet och struntade i sina egna regler redan från början. Staten och finanskapitalet utnyttjade euron till att bygga upp de största skulderna i historien och EU mötte krisen med att rädda spekulanterna, skuldsätta krisländerna än mer och skapa ytterligare osäkerhet.

Därför är detta bara början av eurokrisen, varnar Johan Norberg. I bästa fall väntar många svåra år. I värsta fall väntar ett finansiellt sönderfall som riskerar att slita sönder EU och undergräva demokratin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eurokrasch : en tragedi i tre akter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bra sammanfattning över bakgrunden till euron,...
    Stefan , 6 augusti 2013

    En bra sammanfattning över bakgrunden till euron, analys av dagens situation och en (trolig) spådom över vad som kan komma. Välskriven och beläst författare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Norberg