Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-02-06
Upplaga
2
Förlag
OrdStröm förlag
Översättare
Roger Fjellström
Illustratör/Fotograf
Ulf Melvin Fjellström
ISBN
9789186198442
Pilgrimen (e-bok)

Pilgrimen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-02-06
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
En asiatisk modern romanklassiker av indonesiern Iwan Simatupang i reviderad tolkning och nytt förord av Roger Fjellström och illustrationer av Ulf Melvin Fjellström. Det är enligt förordet en djupnande filosofisk kärlekshistoria. en överspänd och möjligen obotligt förtvivlad tragedisk fars kring famnen och graven, konsten och makten, flaskan och filosofin, ett verk som i seriemagasinets barnsliga bildväxlingar gestaltar misslyckandets mod och nederlagets seger, formbrottens vånda och glädje, och livets dyra pris.
Romanen utkom i Indonesien 1969. Den belönades med Stora asiatiska litteraturpriset 1978.
OrdStröm gav första gången ut romanen 1984 med stöd från SIDA, men den gick oförmärkt förbi. Det var länge den första västliga utgåvan. Sedan några år tillbaka finns den tillänglig i England, USA och Kanada och blir alltmer uppmärksammad.
Iwan Simatupang föddes på Sumatra 1928. Han deltog i Indonesiska självständighetskriget 1945-49. Efter kriget studerade han en tid medicin men reste sedan till Holland, där han studerade antropologi och dramatik, därefter filosofi i Paris. Först 1961 vände han åter för att slå sig ner i Indonesien tillsammans med sin hustru. Några år senare dog hustrun. Hennes död utgör den omedelbara bakgrunden för romanen.
Året efter att Pilgrimen kom ut dog Iwan Sumatupang, bara fyrtiotvå år gammal.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Pilgrimen