Gulag (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Pocketbiblioteket (del 13)
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2009-01-22
Upplaga
2
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
80 g
SAB
Kma.5,Oeq-ma
ISBN
9789186203047
Gulag (pocket)

Gulag

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2009-01-22

Slutsåld

En beskrivning av lägersystemet i Sovjetunionen, dess bakgrund, framväxt och utveckling - tätt förbunden med det historiska händelseförloppet och användningen av terror som politiskt instrument i Sovjet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gulag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gulag
  Kerstin Viviann Cedergren, 21 december 2015

  Jag uppfattade nästan den här boken som en resumé av Klas-Göran Karlssons bok Terror och tystnad.
  Något nytt kom egentligen inte fram. Men för den som inte vill fördjupa sig i terrorn i Sovjet/Ryssland
  är den bra läsning. Bättre än att förtiga hur kommunismens metoder var och är.
  Kerstin Cedergren

 2. Högsta betyg
  BH, 14 mars 2015

  gäller betydelsen av denna kunskap om vad som verkligen hände i sovjet. Bör läras ut i skolorna. Det fanns länge en skadlig uppfattning om att Lenin och Trotskij ville gott men att det gick lite snett och att Stalin var den som förstörde sovjetkommunismen. Kunskap ur arkiv som frigjorts efter järnridåns öppnande och av dissidenter som exempelvis Solzjenitzschyn visar att detta är fel. Systemet var fel från början och Lenin och Trotsky ledde medvetna utrotningar av både ideologiska fiender och... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gudrun Persson

Övrig information

GULag är en förkortning som betyder "Överstyrelsen för korrektions- och arbetsläger". GULag bildades 1930 som en avdelning inom säkerhetstjänsten. Då fanns inte Gulag. Begreppet Gulag med alla dess associationer till skräck, grymhet, rättslöshet och ond bråd död är så mycket mer än GULag. Syftet med denna bok är att försöka beskriva lägersystemet i Sovjetunionen, dess bakgrund, framväxt och utveckling. Denna beskrivning är givetvis tätt förbunden med det historiska händelseförloppet och användningen av terror som politiskt instrument i Sovjetunionen. Gudrun Persson är doktor vid London School of Economics and Political Science. Hon undervisar vid Slaviska institutionen, Stockholms universitet, och är en av de främsta Rysslandskännarna i Sverige. Pocketbiblioteket, nr 13. Andra upplagan.