Garpar, gipskatter och svartskallar : invandrarna som byggde Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2010-11-05
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
285 x 197 x 30 mm
Vikt
1360 g
SAB
Ohdi-c:k
ISBN
9789186203337
Garpar, gipskatter och svartskallar : invandrarna som byggde Sverige (inbunden)

Garpar, gipskatter och svartskallar : invandrarna som byggde Sverige

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2010-11-05
310
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Invandrare har under alla epoker sedan medeltiden, i alla delar av landet och i praktiskt taget alla branscher haft en stor betydelse för Sveriges ekonomiska utveckling.

I Garpar, gipskatter och svartskallar presenteras en rad spännande människor: handelsmän från tyska Hansan, smeder från Vallonien, brittiska ingenjörer och många andra invandrare som har gjort viktiga insatser i Sverige. Vi möter också många välkända svenska företag som har byggts upp av invandrare, till exempel Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgs-Posten, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp, Handelsbanken och Sparbanken.

Näringslivets utveckling står i fokus. Boken handlar framför allt om entreprenörer, företagsledare, uppfinnare, konstruktörer, experter och yrkesarbetare. Därtill ges en del exempel på framstående invandrare inom andra samhällsområden, till exempel konstnärer och vetenskapsmän.

Anders Johnson är författare med inriktning på svensk näringslivshistoria. År 2008 gav han ut den uppmärksammade och prisbelönta boken Fånga platsen. Guide till Sveriges ekonomiska historia (SNS Förlag).

Rikt illustrerad.

Recensioner:
Garpar, gipskatter och svart skallar är en lättläst och översiktlig bok kul att bläddra och läsa i här och där. Den är full av bilder, intressanta faktarutor, korta personporträtt och konkret information. En värdefull sammanfattning av hur det vi brukar kalla svenskt har formats genom invandring och kulturmöten.
Henrik Höjer, Forskning & Framsteg

" en utsökt formgiven bok som är lika faktaspäckad som lättillgänglig. Den borde kunna bli ett utmärkt komplement i skolundervisningen."
Per T Ohlsson, Sydsvenskan

"Den rikt illustrerade boken är mycket intressant. En bra julklappsbok till alla som är intresserade av näringslivshistoria."
ABC-Åkarna, nr 4

"Anders Johnson framhåller att invandrare har haft en mycket större betydelse för Sveriges utveckling än vad de flesta tror. Och han visar det på ett ingående, spännande, pedagogiskt och lättläst sätt i sin nya bok. En bok som borde vara ett standardverk i varje gymnasium i landet."
Anders Eklund, Ljusnan

"Boken borde vara obligatorisk läsning för den som inte kan vår historia. Sverigedemokrater till exempel."
Ledare, Helsingborgs Dagblad

"När Sverigedemokraterna klär sig i knätofs och talar om det svenska kulturarvet känns det bra att kunna lägga en bok på kaffebordet som vidgar vyerna."
Eva-Lena Ahlqvist, Dagens Industri
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Garpar, gipskatter och svartskallar : invandrarna som byggde Sverige
  2. +
  3. Svartskalle : En svensk historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svartskalle : En svensk historia av America Vera-Zavala (inbunden).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »