Europeiseringen av Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Demokratirådets rapport (del 2010)
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2010-05-10
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
230 x 145 x 12 mm
Vikt
286 g
SAB
Obk-ae,Occ
ISBN
9789186203405
Europeiseringen av Sverige (häftad)

Europeiseringen av Sverige

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2010-05-10
309
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
År 2010 är det femton år sedan Sverige blev medlem i Europeiska unionen. Inträdet 1995 markerade slutpunkten på en tid av tveksamhet inför den europeiska integrationsprocessen och startpunkten för integreringen av Sverige i EU:s politiska system, rättsliga gemenskap och ekonomiska marknad.

I 2010 års rapport från SNS Demokratiråd analyseras hur svensk politik och demokrati har förändrats som en följd av EU-medlemskapet. Författarna uppmärksammar särskilt fyra områden: statsskicket, förvaltningen, partipolitiken och välfärdsmodellen. I vad mån har EU förstärkt eller försvagat historiska karaktärsdrag inom dessa områden? I vilken utsträckning har EU bidragit till att förskjuta maktbalanser i svensk politik? På vilket sätt avviker Sverige i dag från andra europeiska länder?

SNS Demokratiråd 2010 består av Jonas Tallberg, professor i statsvetenskap, Stockholms universitet, Nicholas Aylott, docent och lektor i statsvetenskap, Södertörns högskola, Carl Fredrik Bergström, professor i Europarätt, Uppsala universitet, Åsa Casula Vifell, fil.dr i statsvetenskap, Stockholms universitet och Södertörns högskola, Joakim Palme, professor i statskunskap, Uppsala universitet, och vd för Institutet för Framtidsstudier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europeiseringen av Sverige
  2. +
  3. Illusionen om den amerikanska freden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illusionen om den amerikanska freden av Frida Stranne, Trita Parsi (inbunden).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »