Ledning för alla? Perspektivbrytning i arbetsliv och företagsledning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
465
Utgivningsdatum
2003-08-01
Upplaga
4
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
218 x 140 x 27 mm
Vikt
660 g
SAB
Qbab
ISBN
9789186203528

Ledning för alla? Perspektivbrytning i arbetsliv och företagsledning

Häftad,  Svenska, 2003-08-01
275
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Företag, arbete och fackliga organisationer är i omvandling. Marknadsorientering , snabbt flöde och flexibilitet är teman i dagens ledningsstrategier. Företag fokuserar sin kärnverksamhet och lägger ut delar av produktionen så att den sker i nätverk, i olika grad horisontella eller med hierarkiska inslag. Bland de anställda utvecklas lagarbete och mångkunnighet samtidigt som andra har mindre kvalificerade jobb.

Downsizing, krympning av organisationen, men med fortsatt höga produktionsmål, söker man nå med arbetsformer som engagerar de anställda i företagets mål och med löneformer med samma syfte. Stressnivån tenderar att öka.

Vad betyder ansatser som lean produktion, BPR och balanced scorecards? Vilka konsekvenser får de i arbetslivet? Ger de ledning för alla? I denna fjärde upplaga har kapitlen omarbetats och kompletterats med nya utifrån erfarenheter i författarnas forskning och undervisning.

Boken ger gedigna kunskapsöversikter av ledning i privat och offentlig sektor, i traditionella företag liksom i Internetföretag, kvinnor och ledarskap, grupprocesser, psykoanalytiska perspektiv, företagskultur, lärande, nya löneformer, stress och hälsa samt utmaningar för fackliga organisationer.

Övriga författare: Mats Alvesson, Fredrik Augustsson, Torsten Björkman, Martha Blomqvist, Siv Boalt Boëthius, Anders Boglind, Christofer Edling, Birgitta Eriksson, Jan Ch. Karlsson, Ulla Kindenberg, Carl le Grand, Casten von Otter, Egil Skorstad, Lars Strannegård, Lennart Svensson, Anna Wahl och Anders Wikman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledning för alla? Perspektivbrytning i arbetsliv och företagsledning
  2. +
  3. Arbete & välfärd - Ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbete & välfärd - Ledning, personal och organi... av Åke Sandberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »