Framtidens tjänstepensioner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2011-06-09
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Okca
ISBN
9789186203825
Framtidens tjänstepensioner (häftad)

Framtidens tjänstepensioner

Häftad Svenska, 2011-06-09
289
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att spara i tjänstepension under sin aktiva tid i arbetslivet är viktigt för att kunna upprätthålla en rimlig levnadsstandard efter det att man pensionerats. Det är också viktigt för samhället att sparandet fungerar och är tillräckligt stort. Annars finns risken att det allmänna får ta hand om allt fler som inte har tillräckligt att leva på.

Michael Møller och Niels Christian Nielsen, professorer i finansiell ekonomi vid Copenhagen Business School, sätter den enskilda svenska konsumenten i centrum. Utifrån den enskildes perspektiv bygger dagens tjänstepensionssystem till stor del på tvång hur mycket av sin lön man ska spara och när man ska börja samtidigt som det finns stora frihetsgrader vad man ska placera i, till viss del var man ska spara och när man kan använda sina sparade medel efter pensioneringen. Författarna ser ett inkonsistent system och analyserar vad dessa förhållanden innebär för individen och samhället samtidigt som de pekar ut inriktningen för framtidens tjänstepensioner.

Översättning: Birgitta Johansson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framtidens tjänstepensioner
  2. +
  3. Pensionsboken : den enkla vägen till bättre pension

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pensionsboken : den enkla vägen till bättre pen... av Fredrik Lanner (häftad).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »