Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2012-05-25
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
210 x 134 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Qaeba,332.1109485
ISBN
9789186203856
En resa i kommunikation : fallet Sveriges riksbank (häftad)

En resa i kommunikation : fallet Sveriges riksbank

Häftad Svenska, 2012-05-25
279
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Åren 2007-2009 upplevde Sveriges riksbank en berg- och dalbana när det gällde förtroende hos vissa målgrupper, först utskälld och sedan hyllad. Kritiken handlade i mångt och mycket om Riksbankens kommunikation. Riksbanken ansågs kommunicera för lite, för otydligt och göra dåliga eller svårbegripliga prognoser.

Omsvängningen skedde snabbt, på mindre än ett år. Hösten 2008 när den finansiella krisen drabbade Sverige och världen med full kraft skrev tidningarna om hjältarna på Brunkebergstorg. Hur kunde förtroendet svänga så snabbt? Kan förtroende vara högt och lågt samtidigt och vilken roll spelar kommunikation i förtroendebygget? Det här är några av de frågor som författarna belyser och diskuterar genom att berätta om Riksbankens resa i kommunikation under snart 20 år.

Transparens, tydlighet och förutsägbarhet är viktiga ingredienser för att bygga förtroende, inte bara i centralbanksvärlden utan i alla typer av verksamheter. Men författarna menar också att här finns en konflikt, en alltför öppen institution kan bli otydlig. För mycket information, för många budskap och för mycket oenighet kan medföra förtroendeproblem. Transparensen måste vårdas.

Pernilla Meyersson har arbetat på Riksbanken sedan 1996, och är sedan 2007 informationschef. Pernilla Petrelius Karlberg är forskare på Handelshögskolan i Stockholm med särskilt fokus på medialiseringen av näringsliv och samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En resa i kommunikation : fallet Sveriges riksbank
  2. +
  3. Föredöme eller fördömd? : medierna som moralisk domstol

De som köpt den här boken har ofta också köpt Föredöme eller fördömd? : medierna som moralisk... av Maria Grafström, Pernilla Petrelius Karlberg, Karolina Windell (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Föredöme eller fördömd? : medierna som moralisk domstol

    Maria Grafström, Pernilla Petrelius Karlberg, Karolina Windell

    Strävan efter att synas är en stor utmaning för organisationer idag. Men synligheten har ett pris - man kan framställas som ett föredöme eller riskera att fördömas. Hur kan medierna påverka organisationer? Hur kan organisationerna påverka den egna...