Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2011-08-26
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Dimensioner
235 x 165 x 20 mm
Vikt
620 g
SAB
338.951,Qad
ISBN
9789186203870

Kina : den nygamla supermakten

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-08-26
321
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  200
Visa alla 1 format & utgåvor
Kina har rest sig. Världens folkrikaste land är på väg att bli världens största ekonomi. Redan är landet den största exportnationen med världens största valutareserv. Kinesiska företag har börjat köpa västerländska. Volvo är numera kinesiskt. Med ekonomisk makt följer politisk. Världen stöps om när den nya supermakten utmanar väst. Men Kina är också en urgammal civilisation, med egen kultur och egna traditioner. Dess långa historia färgar och styr dess agerande än i dag. Kina är en nygammal supermakt, som efter ett sekel av förnedring och kaos återtar sin historiska position som Mittens rike. Vad ligger bakom den kinesiska återkomsten? Hur hanterar Kina sina utmaningar: miljöproblemen, diktaturen, tillväxten, de sociala klyftorna? Hur kommer dess utrikespolitik att formas blir utmaningen fredlig eller våldsam? Kan enpartistaten anpassa sig till ökade krav på folkligt inflytande? Hur påverkas Sverige när Kina styr världen? Frågorna ställs, diskuteras och besvaras av Klas Eklund, välkänd ekonom och erkänd pedagogisk skribent. När de ekonomiska reformerna satte igång för över trettio år sedan reste han runt på landsbygden i södra Kina. Han har sedan dess följt utvecklingen som ekonom, politisk tjänsteman och klimatexpert. Kina - den nygamla supermakten ger en helhetsbild av det moderna Kina: dess rötter, blodiga historia, industriella kraft, partidiktatur, miljöhot, världshistoriens största urbanisering, enorma satsningar på forskning och utbildning - och av hur Kinas val påverkar oss alla. En innehållsrik men ändå lättläst skildring av vår tids största omvälvning. Ett måste för den som vill förstå vart världen är på väg. Klas Eklund är senior economist på SEB och adjungerad professor i nationalekonomi vid Lunds universitet. "Klas Eklund har skrivit en aktuell och viktig bok om Kina. Den behandlar ett Kina som omvandlas snabbt och i många dimensioner - ett Kina, som vi alla måste förhålla oss till. Också i affärer är det avgörande att förstå samhälleliga sammanhang, och ingenstans är det viktigare än i Kina. Läs Klas Eklunds bok som dessutom är lättläst och intressant! Jag tror att även inbitna Kinakännare kommer att bli imponerade." Leif Johansson, styrelseordf Ericsson, f.d. vd Electrolux och Volvo "Klas Eklunds bok ger en gedigen introduktion till den ekonomiska utvecklingen i Kina och dess inverkan på världsekonomin. Men han ger också den historiska bakgrunden - de strukturer som i mer än två tusen år dominerat Kina, den starka centralstaten, det gemensamma skriftspråket och den konfucianska idétraditionen - och diskuterar de stora inrikespolitiska problem som väntar på sin lösning - fattigdomen på landsbygden, bristen på social trygghet, miljöproblemen och inte minst korruptionen, det farligaste hotet mot partiets ställning. En viktig bok, inte bara för ekonomer!" Cecilia Lindqvist, författare, professor
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kina : den nygamla supermakten
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kina : den nygamla supermakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Omfattande och innehållsrik skildring av Kinas...
  Sigvard Persson, 17 september 2013

  Omfattande och innehållsrik skildring av Kinas historia, nutid, ekonomi,utveckling osv. Täcker alla aspekter av det kinesiska samhället och den helt annorlunda världen där. Klas Eklund är allmänt mycket kunnig och kompetent och har stora kunskaper om Kina.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Eklund