Statsvetaren : Jörgen Westerståhl och demokratins århundrade (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2011-12-08
Upplaga
1
Förlag
SNS Förlag
Medarbetare
Seppa, Allan (form)
Dimensioner
210 x 150 x 21 mm
Vikt
520 g
SAB
320.092,Oc:k
ISBN
9789186203924

Statsvetaren : Jörgen Westerståhl och demokratins århundrade

Häftad,  Svenska, 2011-12-08
282
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jörgen Westerståhl var professor vid Göteborgs universitet under tre händelserika årtionden, fram till början av 1980-talet. Han byggde upp forskningen om opinionsbildning, medier, väljare och kommuner och han räknas som en av Sveriges mest inflytelserika statsvetare.

Som barnbarn till Hjalmar Branting och elev till Herbert Tingsten följde Jörgen Westerståhl den politiska utvecklingen på nära håll. I sin ungdom umgicks han med radikala författare och politiker. Boken om Jörgen Westerståhl är en berättelse om demokratins dramatiska århundrade.

Jörgen Westerståhl forskade om högaktuella demokratiproblem. Vilken roll har organiserade intressegrupper i ett demokratiskt samhälle? Vilken slags grundlag behöver ett land som Sverige? Hur stor plats har den lokala självstyrelsen i en enhetlig välfärdsstat? Vad betyder massmedierna för opinionsbildningen? Hur stor makt har väljarna i en partidemokrati? Vilket utrymme bör folkomröstningar ha i en representativ demokrati? Hur kan samhällsforskare bidra till att lösa demokratins problem?

Boken har skrivits av statsvetaren Olof Petersson som bland annat varit professor vid Uppsala universitet och forskningsledare vid SNS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statsvetaren : Jörgen Westerståhl och demokratins århundrade
  2. +
  3. Saudade : Att längta bort och hem på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saudade : Att längta bort och hem på samma gång av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Petersson