Det Assyrisk/Syrianska fotbollsundret (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2010-06-10
Förlag
GML-förlag
Dimensioner
30 x 210 x 10 mm
Vikt
320 g
ISBN
9789186215507
Det Assyrisk/Syrianska fotbollsundret (häftad)

Det Assyrisk/Syrianska fotbollsundret

Häftad Svenska, 2010-06-10
219
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det assyrisk-syrianska fotbollsundret. Hur kan en liten folkspillra från Mellanöstern komma till Sverige och starta en folkrörelse som revolutionerar svensk fotboll på ett par årtionden? En folkrörelse som bara växer och växer. Varför är assyrier/syrianer uppdelade i två läger och vad är det för skillnad på de olika grupperna? Vad är syrianskortodoxa kyrkan? Är den kristen på samma sätt som den svenska kyrkan? Varför flydde assyrier/syrianer från sina hemländer i Mellanöstern? Vad har de blivit utsatta för där och varför kom de just till Sverige? Detta är de grundläggande frågorna som denna bok ska försöka förklara. Huvuddelen handlar om fotbollen och de nio största assyriska/syrianska föreningarna. Och hur de har gått fram som stormvindar genom den svenska seriepyramiden. Dragkroken är de båda Södertäljeföreningarna Assyriska FF och Syrianska FC, men tätt efter dem finns sju andra föreningar som aspirerar på att de en gång likt de båda stora bli elitmässiga. Därefter finns det ytterligare 15 föreningar som vill uppåt i seriesystemet. Fotbollen är viktig och en stor del i upprättelsen för det assyriska/syrianska folket där man i ett slags cirkelargumentation kan visa på att starka föreningar ger bra fotbollslag och ger upprättelseoch stärkt självbild, som ger ännu starkare föreningar och ännu bättre fotbollslag, och så vidare.
Robert Erickson är 52 år och bosatt i Örebro. Han har varit intresserad av de assyriska/syrianska fotbollslagen och följt dem på nära håll i nästan 20 år.
Det har skrivits allt för lite om dessa fotbollslag och framförallt i ett samlat grepp och med bakgrundsförklaring. Därför kom denna bok till.
Robert Erickson har tidigare gett ut boken "Bandy som livsstil" 2004.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det Assyrisk/Syrianska fotbollsundret
  2. +
  3. 12 Legendariska Bandylag

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 Legendariska Bandylag av Robert Erickson (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Robert Erickson