Foto Beata Bergström (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2013-09-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Pallarp, Sture (form) / Bergström, Beata (foto)
Dimensioner
350 x 245 x 40 mm
Vikt
3000 g
SAB
Inz Bergström, Beata
ISBN
9789186221225

Foto Beata Bergström

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-09-12

Slutsåld

Beata Bergström, född 1921, är en av våra första kvinnliga teaterfotografer. I mer än trettio år, fram till mitten av 1980-talet, fotograferade hon på Dramaten. Senare fotograferade hon musikalen Kristina från Duvemåla på Malmö Musikteater och ända in på 2000-talet har hon varit aktiv på Orionteatern i Stockholm.
Hon var en pionjär inom sin genre. Hon bröt mot konventioner och fotade på det sätt som för henne var mest naturligt. Istället för att fotografera arrangerade situationer och skådespelare på uppställning tog hon bilder under pågående repetition/föreställning. Beata fångade ögonblicken likt en reporter. Hennes arbete har efterlämnat en fantastisk bildskatt, både konstnärligt och dokumentärt.
Genom åren har Beata samarbetat med de flesta stora inom svensk teater Olof Molander, Alf Sjöberg, Ingmar Bergman, Inga Tidblad, Lars Hanson, Margareta Krook, Allan Edwall för att nämna några och fotograferat klassiker som Bengt Ekerots Lång dags färd mot natt, vilken kommit att betraktats som en milstolpe inom svensk teaterhistoria för dess psykologiska realism.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Foto Beata Bergström. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroliga bilder med fantastisk kvalitet! Nostalgisk...
    Lena, 4 oktober 2013

    Otroliga bilder med fantastisk kvalitet! Nostalgisk och trollsk teaterfotografi som är träffar i hjärtat mitt i prick. Det här är en av Sveriges kulturskatter samlat i en och samma bok.

Visa alla 1 recensioner