Igelkottens elegans (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (198.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Kerstin Andersson
Utgivningsdatum
2009-04-28
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789186223168
Igelkottens elegans (ljudbok)

Igelkottens elegans (ljudbok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2009-04-28
109
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Igelkottens elegans är en varm och intelligent berättelse om två kvinnor. Båda bor i en fastighet i Paris välbärgade kvarter. Båda döljer sina talanger för omvärlden.

Tolvåriga Paloma Josse är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker livet är absurt, känner sig inte älskad och har bestämt sig för att ta livet av sig på sin trettonårsdag.

Portvakten Renée Michel är en självlärd älskare av konst, musik, filosofi och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild, den vresiga och obildade portvakten med få intressen bortom katten och skräniga teveprogram.

Renées och Palomas vägar korsas när en lägenhet i huset blir ledig och den japanske affärsmannen Kakuro Ozu flyttar in.

Muriel Barbery föddes 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och lärare i filosofi. För närvarande bor hon i Japan, där hon arbetar med sin tredje roman.

Igelkottens elegans har sålts i över 1,2 miljoner exemplar i Frankrike och rättigheterna har överlåtits till 35 länder. Boken har redan översatts till bland annat italienska, spanska, tyska, engelska och koreanska och fått strålande recensioner.

Ingen kunde någonsin föreställa sig att denna kärleksfulla och roliga bok med sin filosofiska ådra skulle få en sådan otrolig succé. Le Monde (Frankrike)

Den här andra romanen av Muriel Barbery, [...] fransk författare och filosofilärare, tillhör de mest uppiggande och enastående romanerna på senare år. Elle (Italien)

En underbar social satir, en intelligent guide i konst och filosofi och en mycket underhållande och rörande historia om två särlingar. Medien (Tyskland)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Igelkottens elegans. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Värdelös bok, skulle vilja att det fanns en...
    Nenne, 16 januari 2014

    Värdelös bok, skulle vilja att det fanns en överstruken stjärna att markera. Har gjort flera försök men jag klarar bara inte av att läsa ut den. Skitbok!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Igelkottens elegans