Smaken (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Kerstin Andersson
Utgivningsdatum
2010-05-03
Förlag
Ordfront Ljud
Översättare
Marianne Öjerskog
Originaltitel
Une Gourmandise
Dimensioner
130 x 130 x 21 mm
Vikt
150 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789186223465

Smaken

CD-bok, Svenska, 2010-05-03
204 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Av författaren till bästsäljaren "Igelkottens elegans"

Innehåller 4 cd-skivor + 1 mp3

Monsieur Pierre Arthens är världens främste matkritiker, gastronomins Påve, de överdådiga festmåltidernas Messias. Han kommer att dö i morgon. Han vet om det men han bryr sig inte: vid dödsrikets port söker han desperat efter en smak som vibrerar i hans hjärta, en smak från barndomen eller ungdomsåren, en originell och underbar anrättning som han anar är mer värd än alla de gästabud han har upplevt i egenskap av fulländad finsmakare. Så han minns. Tyst och ibland hetsigt följer han smakminnets slingringar, dyker ned i barndomens grytor, vandrar längs stränder och i köksträdgårdar, mellan land och hav, aromer och smaker, väldofter, vilt, kött, fisk och sina första likörer Han minns men han hittar inte. Inte än.

Boken utspelar sig på 7 Rue de Grenelle, i samma fastighet som "Igelkottens elegans", den döende mannens smakminnen alterneras med närstående personers kompromisslösa minnesbilder av honom. Renée får säga sitt, liksom även några av de andra i huset och dess omgivning.

"Smaken" är Barberys debutbok och blev en succé litteraturhösten 2000. Den tilldelades Prix du meilleure livre de litterature gourmande år 2000 och Prix Bacchus/Bsn år 2001. I Frankrike har den sålts i 236 000 ex och rättigheterna har överlåtits till 19 länder.

Barberys åkallan av smaknöjen är frestande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Smaken