Corpus Delicti (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (244.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mattias Linderoth
Utgivningsdatum
2010-10-06
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789186223625
Corpus Delicti (ljudbok)

Corpus Delicti (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-10-06
149
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför.

När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet.

Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna. Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se.

Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar som rättsläkare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Corpus Delicti. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Corpus delicti
  Bokälskaren, 2 mars 2013

  Corpus delicti är Elias Palms debutroman, och han hittar omedelbart sin alldeles egen genre och ton. Palm är själv rättsläkare, så steget var ju för honom inte så långt att låta sin huvudperson få samma yrke. Inom litteraturen är rättsläkarna dock än så länge klart underrepresenterade, och jag tycker att Palm (och Andersson) ger yrkesgruppen en välförtjänt upprättelse; uppenbarligen är inte alla rättsläkare morbida kufar..;)

  Jag gillar huvudpersonen Ella Andersson, och jag gillar his... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elias Palm

 • Memento mori

  Elias Palm

  Det var sekreteraren på den rättsmedicinska avdelningen som tog emot budet. Hon tog paketet under armen och bar in det. Stanken mötte henne först när hon rivit bort tejpen och öppnat kartongen. Hon hade just tagit emot och kvitterat ett mänskligt ...

 • Causa mortis

  Elias Palm

  Under ett jourpass blir rättsläkaren Ella Andersson utkallad av polisen till en brottsplats. En gammal kvinna har hittats knivmördad i sitt hem. Ur ett rättsmedicinskt perspektiv verkar utredningen vara enkel, men efter obduktionen inser Ella att ...

Bloggat om Corpus Delicti