Bittrare än döden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (239.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2010-08-13
Förlag
Ordfront Ljud
ISBN
9789186223649
Bittrare än döden (ljudbok)

Bittrare än döden (ljudbok)

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-08-13
149
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nominerad till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin

En regnig höstkväll, någonstans i Stockholm, blir femåriga Tilde vittne till hur någon sparkar hennes mamma till döds. Gömd under köksbordet bevittnar flickan det brutala mordet. Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en helt ny grupp med patienter: De har åtagit sig att leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer, och under ett antal mörka höstkvällar berättar kvinnorna i gruppen den ena grymma historien efter den andra om omöjlig kärlek, våld och förnedring.

Där finns Kattis, som blivit misshandlad av sin före detta pojkvän och som lever med en ständig hotbild, och Malin, den unga, lovande friidrotterskan som blev våldtagen efter att ha dejtat en kille hon träffat på internet. Där träffar vi också Sofi, tonårstjejen som blivit misshandlad av sin styvfar, och Sirkka, en äldre kvinna som först efter många års äktenskap förstått att hon blivit fysiskt, men kanske framför allt psykiskt, misshandlad under decennier.

En mörk bild av kärleken och mäns våld mot kvinnor växer fram. Samtidigt finner sig Siri vid ett vägskäl i sitt eget liv - ska hon själv våga lita på kärleken, den som svikit henne och de andra kvinnorna tidigare?
Stegvis flätas lilla Tildes öde samman med Siris och kvinnornas i gruppen, och sökandet efter försoning och återupprättelse förvandlas till en mördarjakt.

Bittrare än döden är den andra psykologiska spänningsromanen om terapeuten Siri Bergman. Från mottagningen vid Medborgarplatsen, genom ett regnigt, höstkallt Stockholm och ut i skärgården, till Siris ensligt belägna stuga, får vi följa jakten på en mördare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bittrare än döden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Siri..
  Jack Blue, 13 september 2018

  Det finns nog ingen som kan göra mig så upprörd som Siri, tjurskallig och envis. Hon är en stark karaktär och jag tycker om att följa hennes utveckling som person.

 2. Träff & Grebe har i Bittrare än döden förfinat och...
  Bokälskaren, 14 april 2013

  Träff & Grebe har i Bittrare än döden förfinat och utvecklat det som tilltalade mig i debuten (Någon sorts frid), och slipat bort det mesta av det som skavde; Siri och hennes kollegor är inte längre lika stora parodier på sig själva, och emellanåt dyker det till och med upp ett litet skämt om hur dysfunktionella de är.
  Siri är inte lika korkad som i föregående bok, även om hon fortfarande emellanåt är lite väl naiv.

  Sammanfattningsvis tycker jag att Bittrare än döden är bra; Trä... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Camilla Grebe