Just Kids (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (215.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marika Lagercrantz
Utgivningsdatum
2010-04-13
Förlag
Earbooks
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789186231132

Just Kids

Ljudbok, Svenska, 2010-04-13
93 kr
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det var sommaren då Coltrane dog. Sommaren då Jimi Hendrix satte eld på sin gitarr och Kina sprängde en vätebomb. Det var uppror i Newark och protestmarscher mot Vietnamkriget. Världen stod på tröskeln till en ny tid. Det var kärlekens sommar. Det var sommaren som förändrade mitt liv. Det var sommaren då jag mötte Robert."

Den heta sommaren 1967 lämnar Patti Smith New Jersey för att söka äventyret i New York. Hon är tjugo år gammal, törstar efter nya intryck och erfarenheter, vill inspireras och utvecklas. Och framför allt vill hon skapa. I New York träffar hon sin själsfrände Robert Mapplethorp, som blir hennes följeslagare under de kommande åren, då båda når stor berömmelse och revolutionerar sina konstarter; han som fotograf och hon som musiker och poet.

Just Kids är både en innerlig kärleksförklaring till en älskad vän och en levande skildring av New Yorks dynamiska kulturliv i början av 70-talet. Här får vi möta en rad legendariska författare, musiker och konstnärer: Janis Joplin, Jim Morrison, Andy Warhol, Bob Dylan, William S. Burroughs, Tom Verlaine för att bara nämna några.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Just Kids