Misstro (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Malcolm Fox (del 1)
Inläsare
Christian Fex
Utgivningsdatum
2010-06-07
Upplaga
1
Förlag
Earbooks
Översättare
Göran Grip
Originaltitel
The Complaints
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789186231262
Misstro (cd-bok)

Misstro

(1 röst)  |  Läs 1 recension
CD-bok, Svenska, 2010-06-07

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Extra MP3-CD medföljer!

Då polisen Jamie Breck misstänks för att ha spritt barnpornografi på internet får internutredaren Malcolm Fox i uppdrag att undersöka om det ligger någonting i anklagelserna. Det ska visa sig bli en lång och komplicerad utredning där Fox får uppleva hur gränsen mellan privatliv och yrkesroll blir farligt nära att suddas ut.

Malcolm Fox är frånskild, barnlös och lever ett ganska ensamt liv. Tidigare har han haft problem med spriten men är numera helnykterist. Fox är mycket fäst vid sin syster Jude, men har svårt att dra jämnt med hennes pojkvän Vince, i synnerhet som han är övertygad om att denne regelbundet misshandlar systern.

När Vince en dag hittas död får ingen mindre än Jamie Breck utreda fallet, och nu får Fox möjlighet att komma i närkontakt med den man han är satt att granska. Men i takt med att han lär känna Breck lite närmare blir han mer och mer osäker på vem denne man egentligen är. Som om han inte hade nog med bekymmer går Fox och blir förälskad i Annie Inglis, som arbetar på avdelningen för brott mot barn och som ger honom information i fallet Breck.

Misstro är den första romanen i en serie om Malcolm Fox och hans arbete som internutredare på polisen. Den utspelar sig i ett vinterkallt Edinburgh och innehåller många miljöer och stämningar som känns igen från Rankins tidigare böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Misstro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. ny karaktär
    Pia, 12 september 2010

    Det är lite skönt få slippa den stereotype försupne kriminalaren. Karaktären Fox är skötsam och han tar hand om dom som står honom nära. Jag finner Fox lite skönt tråkig och vardaglig. Jag gillar honom helt enkelt.

    Jag blir lika glad varje gång jag får läsa en deckare där författaren hoppar över de onödigt blodiga detaljerna. Ibland känns det som författarna försöker dölja en dålig intrig med blodiga detaljer.

    Jag tycker att språket inte riktigt når samma nivå som tidigare I... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ian Rankin