Misstro (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (388.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Malcolm Fox (del 1)
Inläsare
Christian Fex
Utgivningsdatum
2010-06-09
Förlag
Earbooks
Översättare
Göran Grip
ISBN
9789186231279

Misstro Ljudbok

(5 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2010-06-09

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Då polisen Jamie Breck misstänks för att ha spritt barnpornografi på internet får internutredaren Malcolm Fox i uppdrag att undersöka om det ligger någonting i anklagelserna. Det ska visa sig bli en lång och komplicerad utredning där Fox får uppleva hur gränsen mellan privatliv och yrkesroll blir farligt nära att suddas ut.

Malcolm Fox är frånskild, barnlös och lever ett ganska ensamt liv. Tidigare har han haft problem med spriten men är numera helnykterist. Fox är mycket fäst vid sin
syster Jude, men har svårt att dra jämnt med hennes pojkvän Vince, i synnerhet som han är övertygad om att denne regelbundet misshandlar systern.

När Vince en dag hittas död får ingen mindre än Jamie Breck utreda fallet, och nu får Fox möjlighet att komma i närkontakt med den man han är satt att granska. Men i takt med att han lär känna Breck lite närmare blir han mer och mer osäker på vem denne man egentligen är. Som om han inte hade nog med bekymmer går Fox och blir förälskad i Annie Inglis, som arbetar på avdelningen för brott mot barn och som ger honom information i fallet Breck.

Misstro är den första romanen i en serie om Malcolm Fox och hans arbete som internutredare på polisen. Den utspelar sig i ett vinterkallt Edinburgh och innehåller många miljöer och stämningar som känns igen från Rankins tidigare böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ian Rankin