Tempelbranden, Släkten III (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (302.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2010-09-10
Förlag
Earbooks
ISBN
9789186231415
Tempelbranden, Släkten III (ljudbok)

Tempelbranden, Släkten III (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-09-10
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården i Mälardalen anar inte vad som väntar dem. De främmande männen ska snart komma att visa exakt hur långt de är beredda att gå i kampen för att omvända hedningarna och utrota asatrons sista fästen i Sverige. Under detta blot flyter människoblod.

Åsa är den enda som överlever familjens sista höstblot. Hon växer upp som fosterbarn hos den mäktige kristne stormannen Jarlabanke i Täby och blir sedermera bortgift med en av dennes hirdmän. Hennes make visar sig dölja många hemligheter och Åsa slits mellan att acceptera sitt öde eller fly. Hon är läskunnig, kan rista i runor och vill inte få sin tillvaro förändrad av de nya idéerna om hur en kvinna bör vara. Efter en dramatisk resa till Jorvik ställs allt på sin spets. Åsa tvingas nu en gång för alla välja sida då slutstriden mellan kristendom och asatro närmar sig sin upplösning...

Tempelbranden utspelas i slutet av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Det är en tid då släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tempelbranden, Släkten III