Landsförrädaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (437.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 2)
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2011-04-15
Förlag
Earbooks
ISBN
9789186231811
Landsförrädaren (ljudbok)

Landsförrädaren Ljudbok

(88 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2011-04-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som belöning för en framgångsrik operation får f.d. spionen och stridsflygaren Anton Modin tillåtelse att under en natt ta del av dokument i Säkerhetspolisens hemliga arkiv. Han upptäcker då en akt om mordet på statsminister Paul Olofson och inser snart att mycket inte framkommit i den officiella mordutredningen.

Samtidigt som Modin börjar läsa den hemliga akten dör Säpochefen Klas Berg i en hjärtattack i sitt hem, och strax därpå blir Modin avbruten i sin läsning och tvingas ut ur arkivet. Modin förstår att han fått se något som inte var ämnat för hans ögon och när han senare samma natt blir utsatt för ett mordförsök står det klart att han är något mycket stort på spåren. Trådarna löper tillbaka till dolda vapenaffärer på 80-talet, till ett mord på en tv-journalist som nystat i vapenhärvan, till den hemliga organisationen Arla Gryning, till det kalla krigets alla ljusskygga element och oheliga allianser...

Landsförrädaren är den spännande fortsättningen på Spionen på FRA. Här borrar sig Anders Jallai ännu djupare ner i Sveriges mörka efterkrigshistoria och avtäcker den dolda makt som än idag utövas bortom all demokratisk kontroll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Landsförrädaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt bra.
  Nick, 4 augusti 2023

  Andra gången jag går igenom Jallais serie om Anton Modin. Blir inte mycket bättre, speciellt när Reine läser.

 2. Så där
  -, 13 april 2023

  Många hänvisningar svårt att hålla isär fiktiva och riktiga namn. En teori bland många. Trolig? Kanske.

 3. Värd att lyssna på!
  -, 1 oktober 2021

  Bra bok som kommer göra dig intresserad av Palmemordet på en ny nivå. Redan insatta personer kommer få en större insikt kring mordet. Bra helt enkelt.

 4. Bra historieskrivning
  -, 13 maj 2021

  På ett mycket trovärdigt och inlevelsefullt sätt beskriver författaren ett stycke historia långt bortom vad en vanlig medborgare som upplevt den tiden förstår.

 5. Ljudbok med oticom
  Mats Alstäde, 12 september 2018

  Mycket bra bok som avlyssnades med oticom hörapparater på badstranden i Side. Boken kompletterar Natoagenten av samma författare vilken också var bra.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai