Landsförrädaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (322.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2011-04-15
Förlag
Earbooks
ISBN
9789186231811

Landsförrädaren

Ljudbok, Svenska, 2011-04-15
93 kr
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som belöning för en framgångsrik operation får f.d. spionen och stridsflygaren Anton Modin tillåtelse att under en natt ta del av dokument i Säkerhetspolisens hemliga arkiv. Han upptäcker då en akt om mordet på statsminister Paul Olofson och inser snart att mycket inte framkommit i den officiella mordutredningen.

Samtidigt som Modin börjar läsa den hemliga akten dör Säpochefen Klas Berg i en hjärtattack i sitt hem, och strax därpå blir Modin avbruten i sin läsning och tvingas ut ur arkivet. Modin förstår att han fått se något som inte var ämnat för hans ögon och när han senare samma natt blir utsatt för ett mordförsök står det klart att han är något mycket stort på spåren. Trådarna löper tillbaka till dolda vapenaffärer på 80-talet, till ett mord på en tv-journalist som nystat i vapenhärvan, till den hemliga organisationen Arla Gryning, till det kalla krigets alla ljusskygga element och oheliga allianser...

Landsförrädaren är den spännande fortsättningen på Spionen på FRA. Här borrar sig Anders Jallai ännu djupare ner i Sveriges mörka efterkrigshistoria och avtäcker den dolda makt som än idag utövas bortom all demokratisk kontroll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Landsförrädaren