Paradigmskifte på gång? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
1
Förlag
Buena Vida
Originaltitel
Paradigmskifte på gång?
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Ddc
ISBN
9789186237905
Paradigmskifte på gång? (häftad)

Paradigmskifte på gång?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-02-01
161
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Genom århundraden, ja årtusenden har mänsklighetens tänkande genomgått radikala förändringar, vilket vetenskapsteoretikern Tomas Kuhn kallar paradigmskiften. I denna lilla bok har Pia Hellertz presenterat dessa tankar och använt många exempel för att argumentera för detta. Hon använder sig av begreppen det organiska, det naturvetenskapliga eller mekanistiska, det holistiska samt ett nytt organiskt paradigm. I ett omfattande slutkapitel visar hon med många exempel att vi dels är inne i ett paradigmskifte just nu, men också att även detta paradigm är ett materialistiskt paradigm. Sannolikheten, menar hon, är stor för att vi kommer att få uppleva ytterligare ett paradigmskifte, ett nytt organiskt paradigm, som innebär en helt ny kunskaps- och vetenskapssyn, en helt ny Gudssyn, en därmed en helt ny världsbild. Det kommer också att innebära en helt ny livsstil, ja en helt ny värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Paradigmskifte på gång?
  2. +
  3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Paradigmskifte på gång?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lysande översikt över det mänskliga tänkandet
    Anders Silverfall, 15 augusti 2015

    Tankemönster är kraftfulla saker. De förändrar världen. I boken "Paradigmskifte på gång?" har Pia Hellertz gett en översikt över de bärande tankemönster, eller paradigm, som styrt utvecklingen av tänkandet på jorden sedan forntidens mytologier och fram till dagens materialistiska vetenskap. Pia beskriver hur paradigmen hittills har avlöst varandra där gamla föråldrade tankemönster ersatts med nya som är mer i kontakt med den äkta verkligheten omkring oss och hon besvarar i andra halvan av bok... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pia Hellertz