Barns tankar om mormor och morfar, farmor och farfar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2009-10-15
Förlag
Bonnier Impact
Dimensioner
180 x 120 x 16 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc.017(s)
ISBN
9789186263003
Barns tankar om mormor och morfar, farmor och farfar (kartonnage)

Barns tankar om mormor och morfar, farmor och farfar

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2009-10-15

Slutsåld

Barn kan vara obarmhärtiga i sin syn på äldre människor och inte sällan chockerar de sin omgivning. Nyktert konstaterar de att ?det luktar lite gammalt hemma hos farmor och farfar för de har en massa saker i kylskåpet? eller ?jag vet alltid när jag är nånstans där det finns morföräldrar för där ligger det tänder och flyter överallt?. Men barn har oftast ett väldigt kärleksfullt förhållande till sina mor- och farföräldrar. Där finns en trygg famn - ?morföräldrar skiljer sig inte och det är bra för då har barnen några de känner som ännu inte är skilda?.
Danska Grethe Dirckinck-Holmfeld har rest runt och intervjuat barn om deras tankar om äldre människor. Det är roligt, ömsint, tankeväckande och säger indirekt också något om föräldragenerationen. Barns tankar om kärlek, som utkom 2005, var den första boken på svenska i en rad böcker med barncitat.?En del gamla har för lite kläder på sig och då blir de förkylda och darrar hela tiden.?Henrik 8 år?Morföräldrar är ett slags gamla föräldrar som inte längre kan sitta på golvet.?Mathias 6 år?Gamla människor dansar inte. De rör sig bara lite som en sköldpadda." Sofus 9 år?Gamla människor ska inte köra bil. De blir mindre och mindre, och till sist kan de inte se ovanför ratten.?Mats 8 år?Det är bra att vara hos mormor och morfar för man behöver ju något sött emellanåt.?Katja
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Barns tankar om mormor och morfar, farmor och farfar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Man får verkligen många goda skratt
  Birgit Lindström, 16 december 2015

  En rolig bok som man kan läsa när man känner för det. Gav bort den i 95-årspresent. utmärkt till den som har allt.

 2. Glädjespridare
  Inga-Lill Vennström, 29 december 2014

  Det går inte att hålla sig för skratt. Kommentarerna är för dråpligt sanna! Läses med fördel tillsammans med någon annan mormor/morfar, farmor/farfar.

 3. Mycket rolig bok, man kan ta åt sig en hel del
  Kaj Hedlund, 3 juni 2014

  Man känner sig träffad flera gånger, helt underbar bok.
  Det värsta är att det är mycket som är sant, hu vad bra

 4. Mycket rolig bok, man kan ta åt sig en hel del men med...
  Ingegerd , 9 januari 2014

  Mycket rolig bok, man kan ta åt sig en hel del men med glimten i ögat. Uppskattad present till alla som har rollerna, man kan bläddra ofta i den.
  Farmor och mormor

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Barns tankar om mormor och morfar, farmor...