Kokkonstens Italien (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2010-06-01
Förlag
Bonnier Impact
Översättare
Lars Olov Skeppholm
Medarbetare
Barnhurst, Noel (foto) / Rothfeld, Steven (foto)
Dimensioner
333 x 226 x 25 mm
Vikt
1479 g
SAB
Qcabd-i
ISBN
9789186263027

Kokkonstens Italien

Kartonnage, Svenska, 2010-06-01

Slutsåld

Italienska läckerheter

Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant caffè i Venedig, en rustik trattoria i Umbrien och låt dig lockas av landets alla specialiteter från norr till söder.
Kokkonstens Italien är en elegant och överdådig kokbok med stämningsfulla miljöbilder, vackra akvareller och över 140 illustrerade klassiska och nyskapade recept. Recepten är indelade i fem kapitel som följer den italienska måltidens mönster - från antipasti till primi, secondi, contorni och dolci - och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Här finns bland annat recept på spröda salviagrissini från Ligurien, halstrad paprikasallad från Sicilien, jätteravioli med ägg och tryffel från Emilia-Romagna, fylld kalvbringa från Lombardiet och chokladkyssar från Veneto.
Michele Scicolone berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och hyllar de regionala skillnaderna och variationsrikedomen i det italienska köket. Hon berättar om italienarnas mästerliga förmåga att skapa kulinariska sensationer av de enklaste råvaror och delar med sig av sin kunskap om allt från tillverkning av parmesanost och grappa till kafékultur och marknadstraditioner.
Kokkonstens Italien är en bok för alla som älskar det italienska köket och vill resa i fantasin till pastans och prosciuttons förlovade land!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kokkonstens Italien